Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Hızlı Saç Uzatmanın Yolları >>
0

Birçoğumuzun problemi saçlarımızın geç uzamasıdır. Bu problem genellikle saçları düzenli aralıkla kestirmeyen gerekli bakımı yapmayan kişilerde daha çok görülür. Özellikle nem dengesinin sağlanmadığı saçlarda dökülme ve saç diplerinde kurumalar da görülebiliyor. Tüm bunların önüne geçebilmek için bol bol su tüketmekte çok önemli. Ne yaparsak yapalım saçın uzama hızını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Beslenme ve saçın yapısı da saç uzamasını etkileyen birincil faktörlerdendir. Kimyasal bakımın yanı sıra evde yapabileceğin bitkisel bakımlarla hem saçlarını hem de saç derini güçlendirebilirsin. Saçlarına bakım yaparken masaj yapmayı ve ovalamayı ihmal etmemelisin. 

                                                        

Biberiye

Saç uzaması konusunda en etkili bitkisel bakım yöntemleri arasında kabul edilen Biberiye, saç köklerini canlandırır ve besler.  Biberiye yapraklarından bir tutam alarak 10 dakika suda kaynat ve soğut. Yapraklarını süzdükten sonra biberiye suyu ile saçlarını yıka.

Hindistan Cevizi Yağı

İçeriğinde bulunan yüksek protein sayesinde saçları besler, nemlendirir ve yumuşatır. Hindistan cevizini tek başına kullandığında saç kırıklarını onarır, besler ve daha hızlı uzamasını sağlar. Organik Hindistan cevizi yağı kullanarak daha hızlı sonuçlar almanız mümkündür. Organik Hindistan Cevizi Yağına büyük marketlerde ulaşabilirsin.

Argan Yağı

Son 4-5 yılın en popüler saç bakım ürünü hepimizin aşina olduğu Argan yağı. E vitamini açısından oldukça zengin olan argan yağı özellikle yıpranmış, kurumuş ve kopmaya meyilli saçlarda oldukça sağlıklı sonuçlar vermektedir. Işıltılı ve canlı bir sonuç veren Argan yağı saç nemini dengeler ve uzamayı kolaylaştırır.

Hint Yağı

Kaş ve saçlara çok iyi gelen Hint yağı E vitamini açısından zengindir. Yoğun kıvamlı yağlar arasında bulunan Hint yağı genellikle badem yağı veya zeytinyağı ile kullanılır. Ayrıca hint yağını tek başına kullanabileceğin gibi farklı yağlarla karıştırıp maske olarak da kullanabilirsin.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr