Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / 2015 İlkbahar Yaz Makyaj Trendleri >>
0

 Güzellik sektöründa ardı ardına yaşanan gelişmeler, son teknolojinin kullanılmasıyla geliştirilen ürünler her birimizi bu sektörü daha da yakından takip etmeye zorluyor. Tasarımlarının doğru makyaj ve saçla bir araya geldiğinde tamamlandığını düşünen dünyaca ünlü isimler de her sezonun hazırladıkları defilelerde makyaj trendlerini de belirliyorlar. Son yıllarda dünyada hızla yayılan doğallık trendiyle birlikte vamp imajdan daha doğal görünümlere kayan makyaj  trendlerinde doğal kaşlar, parlak ciltler ve yokmuş gibi duran makyajlarla kadının sade güzelliği ön plana çıkartılıyor.

Tüketim çılgınlığının artmasıyla modayı takip edenlerin yaş ortalamasının 30'lardan 18'lere düşmesiyle birlikte gençlerin tam oldukları yaşlarda görünmesini sağlamak için harekete geçen güzellik sektörünün dev isimleri yeni sezonda hazırladıkları renk paletlerinde şeftali ve erik tonlarını kullanarak doğallığı ön plana çıkarttılar. Moda sektöründe de doğallığın ve gençlliğin parlak renk ve sade tasarmlarla ön plana çıkartıldığı 2015 İlkbahar/Yaz sezonunda mutlaka denenmesi gereken 7 trendi sizin için bir araya getirdik:

1. Doğal Tonlar

                                         

2015 sezonunda bizi olduğumuzdan  daha yaşlı gösterecek bütün tonları makyaj dolabımızdan çıkartıyoruz. Gençliğin getirdiği doğal görünümün doğal tonlarla desteklendiği yeni sezonda şeftali tonlarındaki allıklar sadece rimel ve parlatıcılarla tamamlanıyor. Gündüz saatlerinde rahatlıkla uygulayabileceğiniz doğal tonlardaki makyajınızla güzelliğinizi ön plana çıkartabilir, duruma ve saate göre yaptığınız uygun makyajınızla çevrenizdeki herkese de örnek olabilirsiniz. Sade bir makyaj için ihtiyacınız olan üç şey: Pembe/şeftali tonlarındaki allık, siyah rimel ve şeffaf parlatıcınız. Duştan çıkıp kurutulmuş gibi görünen saçların popüler olduğu 2015 İlkbahar/Yaz sezonunda doğal saçlarınızı sade makyajınızla tamamlayarak gençliğin her türlü güzellik ürününden daha güzel olduğunu da kanıtlayabilirsiniz.

2. Belirgin Kaşlar

 

                                     

2015 sezonunda öne çıkan her trend birbirini tamamlıyor. Doğal görünmede en etkili noktalardan biri olan fazla alınmamış belirgin kaşlar yeni sezonun en kilit noktalarından. Doğru uygulandığında bakışlarınıza anlam katacak doğal görünümlü kaş modasında dikkat etmeniz gereken belli başlı noktala olduğunu da unutmayın. Gereğinden fazla kalın bırakılan kaşların bakımsız görüntüler ortaya çıkardığını unutmayın. Doğru bir görünüm için kaşlarınızı aldırdıktan sonra kaş kalemi ya da rimeliyle boşlukları hafifçe doldurun. Kaş kaleminin yardımıyla toparladığınız kaşlarınızı 1960'lardan ilham alan belirgin kirpik trendiyle de desteklemeyi unutmayın.

3. Parlak Cilt

                                           

Son dönemlerde popülaritesini göz ve dudak makyajına kaptıran cilt makyajı 2015 sezonunda hak ettiği değeri görüyor. Mat görünümler 2015 sezonunda rafa kalkıyor ve cildin parladığı, bütün dikkatleri üzerine çektiği makyajlar ön plana çıkıyor. Pudraların bir süreliğine arka planda kalacağı bu makyaj türünde parlak fondöten ve kapatıcılar kurtarıcınız olacaklar. Temizlediğiniz cildinize uygulacağınız parlak fondöteni özellikle göz bölgenizde yoğun tutarak dikkatleri bakışlarınıza çekebilirsiniz. 7/24 uygulayabileceğiniz parlak cilt trendi özellikle davetlerde sade ama çarpıcı makyajınızla herkesten farklı olmanıza yardımcı olacak.

4. Pembe Tonları

                                           

Gençliğin getirdiği enerji ve doğallıktan ilham alan bir sezonda pembe tonlarını düşünmeden yapamayız! Hemen hemen her yerde karşımıza çıkan ve yavaştan da olsa bizi bunaltmaya başlayan koyu göz makyajı özellikle 2015 İlkbahar/Yaz döneminde rafa kalkıyor. Özellikle bronz tenle harika uyum yakalayan erik ve pembe tonları göz farlarda ve rujlarda ön plana çıkıyor. Dilerseniz gündüz saatlerinde dudağınıza süreceğiniz uçuk pembe tonlarındaki rujla bu trendi ucundan yakalayabilir, dilerseniz de hem farınızı hem de rujunu bu tonlarda seçerek özgüveninizi dışarı yansıtabilirsiniz.

5. Grafik Gözler

                                             

Dumanlı göz makyajından sıkıldıysanız ancak yine de koyu tonlarda vazgeçemiyorsanız eye-liner yardımıyla rahatlıkla yapabileceğiniz grafiti göz makyajı yeni sezonda en sevdiğiniz trend olacak. Pop-art akımının yeniden canlanmasıyla gündeme gelen graffiti akımı makyajda da oldukça popüler. Göz kalemiyle destekleyeceğiniz likit eyeliner'ınızla dilediğiniz şekli göz kapaklarınıza uygulayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey biraz cesaret! Unutmayın yeni sezonda uzun kuyruklar yerine daha kısa ve göz çevresini dolduran kontürler ön planda. Yaratıcılığınızı kullanmanın zamanı geldi.

6. Mavi Far

                                              

Yeni sezonda moda ve güzellik dünyasının ilham kaynağı denizler ve denizlerin altındaki yaşam olunca mavinin her tonunun ön plana çıkması da kaçınılmaz oldu. Yeni nesilin değişik trendleri uygulama konusunda çok daha cesur olduğunu sezinleyen makyaj artsitleri güçlü renkleri de farlara taşıdı. Daha çok gece makyajında kullanmanızı tavsiye ettiğimiz mavi farı, denim ağırlıklı spor-şık kombinlerinizde kullanarak dengeyi yakalayabilirsiniz. Mavi far trendinde tek dikkat etmeniz gereken nokta ruj ve allık seçiminiz. Zaten abartılı olan göz makyajınızı nude tonlarla tamamlayarak dengeyi yakalamayı unutmayın.

7. Kırmızı Ruj

                                                 

Marilyn Monroe'nun kendisinden sonraki nesillere bıraktığı en önemli imzalarından biri olan kırmızı ruj popülaritesini asla yitirmeyecek gibi görünüyor. Ayakkab tabanından dekorasyona kadar pek çok alanda hakimiyeti ele geçiren kırmızı, makyajda da liderliği kimseye bırakmıyor. Tek başına kullanıldığında bile yeteri kadar dikkat çeken ve kişiyi çok makyaj yapma derdinden kurtardığı için çok sevilen kırmızı, yeni sezonda koyudan açığa kadar pek çok farkı tonda karşımıza çıkıyor. Doğal görünümlerle destekleyeceğiniz bu trendi ağırlıklı olarak gece makyajınızda kullanmayı unutmayın.

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr