Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Bohemian (Bohem) Stili >>
2

Günümüzde popülerliği artan bohem tarzının tarihi 1960’lara dayanıyor. Bohem; sanata ve edebiyata ilgi duyan ama aynı zamanda özgür ruhlu, kısıtlanmayı istemeyen bir kesim tarafından ortaya çıktı. Bohem akımı temsil edenler; özgür olmayı isteyenlerin, sanatçıların, sanatçı olmak isteyenler olarak bilinir.

60’lı yıllarda kıyafetlerde özgür olma sanatı kıyafetine yansıtma ideolojisin hippiler bozmuş. Ardından bohem akımı ile kıyafetlerin daha ucuz temin edildiği, rahatlığın ön planda olduğu bir tarz ortaya çıkmıştır.

Günümüzde bohem , ‘ boho chic’  olarak yeniden yorumlanıp isimlendirildi.

Festivallerde, özellikle geçtiğimiz festival  ‘COACHELLA’ da, çokça rastladığımız; boho chic tarz bu yazın hakimiyeti altına alacak gibi görünüyor. Sadece festivallerde değil konserlerde, alışveriş merkezlerinde ailenizle ya da arkadaşlarınızla dışarda gezerken boho giyimi tercih edebilirsiniz. Hatta işyerinde daha sessiz tonlarında boho giysiler giyerek, imajınızda fark yaratabilirsiniz.

 

Coachella Festivali

 

Kovboy çizmeleri, İspanyol  paça pantolonlar, yüksel bel pantolonlar, maxi ya da mini desenli elbiseler, etekler , kimonolar,  kovboy  şapkaları , püsküllü, örgülü kıyafetler, etnik renkler ve desenler saç bantları, kemer , küpe,  kolye, yuvarlak güneş gözlükleri,  bolca aksesuarlar , rahatlık ön planda olduğu için çok yüksek olmayan topuklu ayakkabılar; bohem tarzının karakteristik parçalarıdır.

 

 

Gerek saçları, gerekse kıyafetleri ile bohem tarzını benimseyen birçok ünlü bulunmaktadır. Soldan sağa Alexa Chung, Olivia Palermo, Selena Gomez bu stili sıkça kıyafetlerinde uygulayan ünlüler arasında yer almaktadır.

 

Trendleri yakından takip eden OXXO tasarımcıları tarafından yorumlanan BOHEMİAN stiline göz attınız mı?

 

 

Farklı detaylara sahip kimonoların kullanıldığı OXXO bohemian serisinde sizde kendinize uygun bir kimono bulacaksınız.

 

 

 

OXXO bol paça pantolonlar,  maxi yırtmaçlı elbiseler sizi daha özgür kılacak. İspanyol paça pantolonlar tercihiniz değilse OXXO tasarımcılarını tasarladığı desenli dar paça pantolonlarını deneyebilirsiniz.

 

 

Göbeği açık(crop bluz) bluz, tişörtlerle kombininizi destekleyebilirsiniz. Ya da OXXO hasır şapkaları ile stilinize bohem havası katabilirsiniz.

 

 

Bunun yanı sıra OXXO bohem serisinde; yırtmaçlı uzun- kısa etekler,  desenli etekler, elbiseler,  hasır şapkalar,  püskül detaylı kolyeler, çantalar,  %100 deri kemerler, az topuklu sandaletler de mevcut.

          http://www.oxxo.com.tr/tr/bohemian/

 Yukarıdaki linkte online web sitesinden bohemian kategorisindeki ürünlere göz atabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr