Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Doğal Bakım Yağları ile Cildinizi Güzelleştirin >>
0

Giderek artan hava kirliliği, yorgunluk, stres, dengesiz beslenme, susuzluk ve güneş cildimizi olumsuz olarak etkiliyor. İçinde kimyasal bulundurmayan ve tamamen doğal olan bitkisel bakım yağları ile hücrelerimizi canlandırabilir, daha esnek ve taze bir cilde sahip olabiliriz. Uzmanlar ve doktorlar tarafından da önerilen doğal bakım yağlarının faydaları çok geniş.

Gelelim size önereceğimiz yağlara;

 Argan Yağı

İçerisinde bulunan omega9, omega 6,steroller,felorik asit, E vitamini ve güçlü antioksidanlar sayesinde gençlik iksiri olarak adlandırılıyor.Son yılların en popüler yağlarından olan argan yağının özellikler nelerdir? derseniz. Yaşlanma karşıtı kullanılan argan yağı, nemlendirici özelliği ile cildimizin kurumasını korumasını engelliyor. Ayrıca selülit, çatlak ve saçlara da iyi gelen argan yağının mucizeleri saymakla bitmiyor. 

Biberiye Yağı

Romatizma ağrılarına iyi gelmesi ile bilinen biberiye yağı, ayrıca selülitlere, kızarıklıklara ve morluklara çok iyi gelmesiyle biliniyor. Vücudunuza direkt olarak uygulayabileceğiniz gibi banyo suyunuza da karıştırabilirsiniz.

Hint Yağı

Yapısında bulunan antibakteriyel içeriği ile çok faydalı bir yağ olan hint yağı, cilt, saç ve genel sağlık problemlerinde kullanılıyor. Ayrıca yara izleri, çatlak ve leke tedavilerinde sıkça kullanılıyor.

Hindistan Cevizi Yağı

Metabolizmayı harekete geçirme ve canlandırma etkisi olan hindistan cevizi yağı, egzama ve mantar gibi cilt hastalıklarına iyi geliyor. Ayrıca enfeksiyon önleyici. Kuvvetli bir nemlendirici olması sebebiyle kuru ciltliler için idealdir. El, yüz ve dudakta oluşan kuruma veya çatlamayı en aza indirmede çok başarılıdır.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr