Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / En İyi Bordo Rujlar >>
0

Sonbahar ve Kış aylarının en çok kullanılan renklerinden olan bordo şüphesiz en çok dudaklarda seviliyor. Birden fazla tonu ve yapısıyla çok sevilen bordo rujlar, saten bitişli ve mat bitişli olmak üzere ayrılıyor. Bordo ruj kullanırken dikkat edilmesi gereken şeylerden birkaçı ise şöyle; Uygulaması açık renkli rujlara göre daha zor olan bordo rujlar uygulanmadan önce, dudaklara peeling yapmak ve nemlendirmek gerekiyor. Ölü deriyi arındırmadan uygulanan bordo ruj kötü bir görüntüye sebep olabiliyor. Dudaklarını evde şeker ve bal karşımı ile ölü derilerden temizledikten sonra nemlendirerek uygularsan istediğin sonucu alabilirsin.  Mat bitişli bordo rujlar oldukça kuru ve pigmentasyon açısından güçlü olduğundan bir fırça yardımıyla uygulamak daha doğru ve kolay olacaktır.

Koyu renkli rujları uygulamadan önce dudakları bordo bir dudak kalemi ile çerçevelemek gün içinde taşıp bozulmasını engelleyecektir. Ayrıca ruju uyguladıktan sonra kenarlarından bir kapatıcı yardımıyla geçerek dudaklarını daha belirgin hale getirebilirsin. Son adım ise üzerinden bir transparan pudra yardımıyla geçmek. Pudra ile üzerinden geçmek rujun kalıcılığını arttıracağı gibi gün içinde bulaşmasını da önleyecektir.

Bordo ruj makyajı yaparken, ten makyajını olabildiğince hafif tutmalı ve geri planda bırakmalısın. Gözlerine yalnızca rimel uygulayıp, yanaklarına bir bronzer yardımı ile gölge verebilir ve cildini aydınlatabilirsin. Göz pınarlarını, kaş kemiklerini, burun kemiğini ve elmacık kemiklerinin üzerini aydınlatarak doğru bir görünüm sergilemiş olacaksın.

                           

Mat rujları hangimiz sevmiyoruz? Kadife görünümü ve yoğun renkleriyle kalbimizi çalan mat bordo rujlar her sezon kadınların vazgeçilmezi olarak makyaj çantalarında yerini alıyor. Sonbahara ve kışa en çok yakışan renklerden biri olan bordoyu Wet n Wild'ın Cherry Bomb isimli mat rujuyla deneyimleyebilirsin. Birbirine muadil olarak gösterilen Mac Diva ve Wet n Wild Cherry Bomb kadife görünümlü bordo tonlarında. Kırmızı alt tonlu olan bu iki bordoya bayılacaksın.

                           

Çarpıcı canlılıkta bordolardan hoşlananlar ise Nars'ın Pure Matte serisinden olan bu bordoyu deneyebilirler. Yoğun rengi ve kolay sürümü sayesinde kolay bir kullanım sunan Nars Pure Matte rujlar kalıcı olması ile de çok seviliyor. Ben saten bitişten hoşlanıyorum diyenler ise kesinlikle bu öneri sizin için. Chanel'in Rouge Coco serisinin 18 numaralı bordosu tam sana göre. Kopkoyu bir bordo olan bu ruj yumuşacık sürümü ve saten görünümü ile muhteşem dudaklar vaat ediyor.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr