Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Etnik Bir Vaha: Remember Traditions >>
0

70’li ve 90’lı yıllarda altın çağını yaşayan etnik stil moda dünyasında güçlü bir etki yaratarak günümüze kadar varlığını sürdürüyor. Moda dünyasına yön veren isimlerin Asya, Afrika, Pasifik ve Amerika halklarının ulusal kıyafetlerinden ilham alarak modaya farklı bir ivme kazandırdıkları bir gerçek. Bilinmeyen kültürler, kıyafetler ve folklor onlar sayesinde tüm dünyaya yayıldı. Tabii ki bu detaylar endüstriye birebir dâhil olmadı. Tasarımcılar sadece orijinal konsepti temel alarak modern ve çağdaş moda yaklaşımı ile bugünün etnik stilini yarattılar. Hindistan’a ait yerel kumaşlar, Kızılderililerin kullandığı özel aksesuarlar, Asya ülkelerinin geleneksel kıyafetleri moda dünyasına ilham olan sadece birkaç detaydı.

 

 

 

 

 

 

Özellikle son yıllarda yaz kış demeden her sezon görmeye alıştığımız püsküller, tüylü aksesuarlar, rengârenk desenli kumaşlar etnik kültürün bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Konforlu, rahat, doğal ve salaş giyim tarzını seviyorsan etnik stil beklentini fazlasıyla karşılıyor demek. Aynı zamanda özgür ruhun yansıması olarak da tanımlayabileceğimiz bu stil kişiyi sıradan bir görünümden uzaklaştırması ve farklı bir duruş sergilemeye olanak saplamasıyla favorilerimizden. İşte yepyeni Remember Traditions koleksiyonumuz tam da bu ruhu yansıtıyor. Yazın verdiği enerjiye kulak veriyoruz ve farklı kültürlerden izler taşıyan bu renkli koleksiyon ile güneşi selamlıyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nötr siyah ve beyazlardan krem ve kiremit tonlarına Remember Traditions koleksiyonunun renkleri etnik stilin ana tonlarından oluşuyor. Bu renklerin yanı sıra tabii ki bu giyim tarzının olmazsa olmazı etnik desenler de koleksiyonun ana detaylarından. Farklı desenleri bir arada kullanarak ortaya çıkan patchwork etki ise koleksiyonun kültürel zenginliğini pekiştiriyor. File detayları seriye dinamik ve modern bir hava katarken, danteller ve fırfırlar ise koleksiyona feminen bir duruş getiriyor. Maksi elbiselerden şortlara, eteklerden tişörtlere, hırkalardan bluzlara koleksiyondaki parçalar ile kimi zaman çok şık olacak, kimi zaman ise günlük hayatında konforlu stil sahibi görünmenin tadını çıkaracaksın. Mesela koleksiyondaki maksi boy desenli elbise etnik şıklığı yakalamak istediğin günlerde hayat kurtarıyor. Kollarındaki fırfır detayı, belindeki kuşağı ve eteğindeki yırtmacı ile koleksiyonun en şık parçası.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni sezonda mağazada erini alan hasır sandaletler ile uyumu ise görülmeye değer. Son birkaç sezondur ivme kazanan file trendini ise hem elbise hem de bluz modelleriyle etnik bir şekilde stiline adapte ederek farklılığın ile dikkat çekçeğine şüphen olmasın. Birbiriyle uyumlu parçaların yer aldığı Remember Traditions koleksiyonunda özellikle patchwork etkili pantolon ile file detaylı bluz gerek renk gerekse modelleriyle birlikte hem spor şık hem de etnik bir duruş sergiliyor. Baskılı tişörtler, etnik desenli fırfır ve yırtmaç detaylı etek modelleri, şortlar ve volan kollu bluzlar ile kendini her kombinde farklı bir kültürde bulacaksın. Oxxo.com.tr ve mağazalarda bulabileceğin hasır detaylı ayakkabı, çanta ve şapkaların yanı sıra rengârenk aksesuarlar da modern etnik stilini tamamlaman için seni bekliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr