Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Gününü Kurtaracak Pratik Makyaj Çözümleri >>
0

Sürekli bir yere yetişme telaşı, programdan programa geçtiğin o yoğun günlerde keşke her sorun bir parmak şıplatması kadar hızlı çözülse öyle değil mi? Mesela evden çıkmak için zaten geç kaldığın zamanlarda kapağını iyi kapatmadığın için kuruyan rimelin bir anda kendine gelse. Ya da eyelinerını her zaman aynı düzgünlükte çekebilsen. Maalesef bilim adamları henüz hayatımızı bir parmak hareketi kadar kolaylaştırmayı icad edememiş olsa da, küçük sorunlara getireceğimiz pratik çözümler günlük hayatında oldukça işine yarayabilir.

 

 

 

Yukarıda bahsettiğimiz rimel konusundan başlayalım istersen. Eminiz sık sık başına geliyordur. Aklına hemen atıp yenisini almak geliyorsa bir daha düşün. Çünkü çok basit bir çözümle rimelini hayat geri getirebilirsin. El ve yüzünde kullandığın nemlendiriciden rimel fırçana az miktarda al ve rimel kabına batırıp çıkar. Rimelin hem yumuşayacak hem de kirpiklerin nemlenecek. Aynı zamanda lens kullanıyorsan solüsyonunun birkaç damlası hayatını kurtarabilir.

Eyeliner çekmenin de çok basit bir yöntemi var. İhtiyacın olan tek şey bir kartvizit. Kartviziti alt kirpiğinin bitiş yerine yerleştirerek dümdüz ve çekici bir etki yaratbilirsin.

Rimel sürerken rimelin göz kapaklarına bulaşmasından şikayet edenleri buraya alalım. Kirpiklerinin arkasında bir kartvizit tutmayı düşündü mü? Bizce denemelisin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denemeden ya da ışık yanılgısına kapılarak aldığın koyu renk fondöteni sakın bir kenara atma. İçine bir miktar yüz nemlendirici eklersen rengini açabilirsin.

Konu güzellik olduğunda cilt ve makyajdan sonra tırnaklar gelir. Oje sürecek zamanın yok ama yarısı çıkmış ojelerini de çıkarınca tırnaklarının solgun görüneceğinden şikayet mi ediyorsun? Ojelerini çıkar, tırnak boylarını eşitle ve son olarak tırnaklarını limon suyu ile temizle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gelelim saçlara. İnce telli saçlara sahipsen muhtemelen çok sık yağlanma problem yaşıyorsundur. Sabah yıkadığın saçın akşam yağlanıyorsa şampuanına 2-3 yemek kaşığı tuz eklemeyi dene. Bu saçlarının daha uzun süre temiz kalmasını sağlayacak.

Saçlarını yıkadıktan sonra elektriklenme problemi yaşıyorsan saçlarını kuruttuktan sonra üzerine biraz saç spreyi püskürt. Ardından tara. Saçların sertleşmediği gibi parlak ve hacimli görünecek.

Biz kadınların en büyük sorunu bulaşan ya da yarısı çıkmış rujlar. Bu durumun aslında çok pratik bir çözümü var. Önce rujunu uygula sonra peçete ile dudağındaki fazlasını al. Ardından ince birkat transparan pudra sür ve bir kat daha ruj uygula.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr