Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Hayat Kurtaran Tüyolar, Evde Cilt Bakımı Nasıl Yapılır? >>
0

Her gün aynaya baktığında gördüğün, en değerli varlığın olan cildine iyi bakıyor musun? Her insan için büyük önem taşıyan cilt sağlığı, senin de hayatının gündemindedir diye düşünüyoruz. Kirli hava koşulları ve makyaj gibi dış etkenler cildinin zamanla yorulmasına sebep oluyor. Özellikle 25 yaştan sonra ciltteki hücreler yavaş yavaş kendini yenilemeyi bırakıyor. Hemen paniğe kapılma, bu narin varlığı ihmal etmemen ve elinden geldiğince sağlıklı tutman için biz buradayız! Kendine vakit ayırabildiğin kısıtlı zamanlar için evde cilt bakımı konusunda birkaç tüyo almaya ne dersin?

 

Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Cilt Bakımı Uygulamasında İlk Aşama Olan Cilt Temizliği

Öncelikle sabah ve akşam olmak üzere günlük cilt temizliğini yapmayı alışkanlık haline getirmelisin. Günlük cilt temizliği ve sen ayrılmaz ikili olmalısınız. smiley Sabah ve akşam rutininde yüz temizleyici jel ya da temizleme sütleri işini kolaylaştırıyor. Böylelikle cildini ferahlatmış ve ona nefes aldırmış olursun. Unutma ki hava almayan cilt yüzeyi tıkalı gözeneklere sebep oluyor. Gözeneklerin tıkanması da akne ve sivilce oluşumuna neden olduğu için cildinde sorun yaratabilir.

Cilt Bakımında Önem Taşıyan Tonik Aşaması

Evde cilt bakımı uygularken önem vermen gereken aşamalardan biri de cildinin tonik yardımıyla yatıştırılmasıdır. Tonik olarak gül suyu ya da maden suyu tercih edebilir ve bunu bir pamuk ile yüzüne uygulayabilirsin. Devamında şahit olacağın bebek gibi cilt ile çok mutlu olacaksın!

 

 

Ölü Hücrelerden Arınmak İçin Peeling Aşaması

Değer verdiğin cildine biraz daha yumuşaklık katmaya ne dersin? O zaman güle güle ölü hücreler, hoş geldin taptaze ciltler! Evde hazırlayacağın pratik ve kolay karışımlarla doğal cilt bakımı yapabilirsin. Şimdi sana önereceğimiz karışımları haftada bir kez yapacağın genel cilt bakımı içerisinde kullanabilirsin. Elde ettiğin doğal karışımları yüzüne hafif dairesel hareketlerle uygulayabilirsin. Ama çok nazik olmalısın, tahrişe sebebiyet vermeni istemeyiz. smiley

Mutfakların kraliçesi zeytinyağı ile çok kolay bir şekilde peeling yapabilirsin. Zeytinyağının yanında ihtiyacın olan tek şey; toz şeker. Her ikisinden de bir yemek kaşığı kullanman yeterli oluyor. Bir kap içerisinde karıştırdığın zeytinyağı ve toz şekeri yüzüne dairesel hareketlerle uygulaman yeterli. Ilık suyla duruladıktan sonra işlem tamam!

Gün içerisinde uyandıran ve enerji veren kahvenin cildine de iyi geldiğini biliyor muydun? Artık bilmelisin… Cildine uygulayacağın kahve telvesi sayesinde cildin ölü hücrelere veda ediyor. Kahve telvesini cildine dairesel hareketlerle uyguladıktan sonra ılık su ile temizleme işlemini yapabilirsin.

Geldik Son Atış Olan Maske ve Nemlendirme Aşamasına

Cildini temizleyip arındırmanın ne kadar önemli olduğundan bahsettik… Şimdi de doğru ve yeteri kadar nemlendiriyor olmanın öneminden bahsedelim. smiley Cildine gerektiği kadar nem vermen hem hücre yenilenmesi için hem de anti aging açısından büyük önem taşıyor. Evde yüz maskesi yaparken kullanabileceğin birkaç pratik yöntem önerelim…

Başlangıç olarak; antibakteriyel özelliğe sahip olan zencefil maskesi kullanmanı öneriyoruz. Bir yemek kaşığı zencefilin içerisine biraz su eklemen yeterli oluyor. Macun kıvamına gelen karışımı cilt bakımı işlemin için maske olarak kullanabilirsin.

Bir başka seçenek olarak; cildine hak ettiği nemi verecek olan “ölümsüzlük bitkisi”, yani aleo vera karşına çıkıyor. Bu şifalı bitkinin yapraklarından alacağın jelden bir yemek kaşığı kadarıyla birkaç damla limonu karıştırarak cildine maske şeklinde uygulayabilirsin. Bu maskeyle 10 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkaman yeterli olacaktır. Aleo vera cilt bakımı işleminden sonra cildinde oluşan neme bayılacaksın. smiley

 

 

Bizden  Sana Son Birkaç Tavsiye

İlerleyen yıllara karşı cildinde zamanı durdurmak kulağa hoş gelmez mi? Hoştan da öte, mükemmel olur dediğini duyar gibiyiz… Kırışıklık kremi çeşitleri arasında anti aging etkili olanları duymuşsundur. Kadınlar, ilerleyen yaşlar içerisinde kırışıklık giderici kremlere mutlaka yönelirler. Zamana meydan okumak çok güzel bir şey kabul ediyoruz. Ama sadece anti aging krem veya evde yüz bakımı zamanı durdurmana yetmiyor.

Cilt sağlığının yanı sıra bütün bedenine iyi bakman gerektiğini unutmamalısın. Çünkü sahip olduğun en değerli şeylerden biri olan vücuduna daima ihtiyacın oluyor. Bedenine her zaman iyilik yaparak güzel bakmak istiyorsan;

• Gün içerisinde su tüketimine önem vererek, en az 2 litre içmelisin. Suyu yanından eksik etme sakın. smiley

• Hazır, işlenmiş ve paketlenmiş gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmalısın. Doğal besinler vücuduna çok daha iyi etkiler yaparak, ilerleyen yaşlarda da güzel bir yaşam sürmeni sağlıyor.

• Günlük koşuşturmanın sonunda cildin gibi vücudunun da dinlenmeye ihtiyacı oluyor. Yaşamında kendine bir iyilik yaparak, uyku düzenine dikkat etmelisin. Unutma; uyku düzenin ne kadar iyiyse, o kadar mutlu ve sağlıklı bir bünyeye sahip olursun. smiley

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr