Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Hırka Sezonu Açılıyor >>
1

1993 yılında Kurt Cobain’in özel kayıtlarından MTV Unplugged In New York’da bile giyeceği kadar bir dönem popüler olan hırkalar uzun bir aradan sonra tekrar sahnede. Yüksek modanın ve Elsa Hosk, Bella Hadid, Kendall Jenner ve Alexa Chung gibi sokak modasına yön veren isimlerin farklı hırka modellerini stiline yorumlamasıyla tekrar modanın göz bebeği olmaya başladı. Sonuçta 2000’lerin ortalarından sonra büyükannelerimizin kıyafeti olarak kalsalar da onlar her daim gardıropların kurtarıcısı, stilimizi çabasız tamamlayan yegâne parçalar. Üstelik birçok kıyafet ile rahatlıkla kombinlenebilmeleri ve farklı yorumlara açık olmaları ile de çok kullanışlı. Mesela trendlerine yön veren markalar triko hırka modellerini midi boy etekler ile kombinleyerek maksimalist bir stil yaratıyor. Şık günlerde de hırka tercih etmek istiyor ama nasıl kombinleyeceğini bilmiyorsan bu parçaların kalem etekler ile bir araya getirildiği görünümlere göz atabilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Şimdilerde sokak modasının gözdesi olan hırkalar yavaş yavaş içine girdiğimiz mevsim geçişinde en sık giydiğin ve yanından eksik etmediğin parçalardan olmaya aday. Özellikle havaların günü gününe tutmayan zamanlarda hırkalar acil durumlarda seni ısıtması ve taşıma kolaylığı ile favorin olacak. Sağladığı konforlu his ve stil sahibi görünümü de cabası. Fakat her ne kadar hayat kurtarıcı bir parça olsa da elbette her şey gibi hırkaları da kombinlemek zaman zaman zor olabiliyor. İster ofiste, ister sokakta, istersen şık bir akşam yemeğinde aklına gelen her yerde rahatlıkla giyebileceğin hırkalar için de bizim de birkaç kombin önerimiz var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En basit yoluyla jean ve tişört ikilisiyle hırkaları her zaman uyum içinde kullanabilirsin. Bu ikili uzun hırka ve salaş hırka modelleri çok yakışıyor. Tayt ve uzun bir tişört ile de oversize hırka seçenekleri çok hoş görünüyor. Klasik görünümün yanı sıra stiline hırkalar ile birçok farklı yorum da getirmen mümkün. Mesela midi boy bir etek ile triko hırka modellerini bir araya getirebilirsin. Hırkanı eteğin içine sokarak ona bir bluz muamelesi yaparak havalı bir görünüm elde edebilirsin. Ya da daha ince bir silüet yakalamak için yüksek bel pantolon ile benzer şekilde kombinleyebilirsin. Gardırobuna birkaç model hırka eklemek istiyorsan örgü hırka modellerine de yatırım yapmayı unutma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Midi boy bir etek ile örgü hırkayı kombinlerken beline kemer takarak görünümüne şık bir detay katabilirsin. Bu sayede belinin inceliğini de ortaya çıkarabilirsin. Günlük parçalar gibi görünseler de hırka modellerini gece şıklığında da kullanabilirsin. Kendall Jenner gibi crop top bir üst ve şık pantolonunu ayak bileğine kadar uzayan uzun hırka modelleri ile tamamlayabilirsin. Hatta işi bir adım ileri götürerek gece elbiselerinle bile giymen mümkün. Hırka modellerini giyerken kendinden küçük yorumlar da eklemeyi unutma. Bu kişisel stilinde ne kadar yaratıcı olduğunu da yansıtmanı sağlayacak. Mesela bazı kombinlerinde bir omzunu açık kullanmayı dene. Ya da sıra dışı bir görünüm yaratmak için düğmelerinin sırasını karıştırabilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr