Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Işıl Işıl Cildin Anahtarı; Siyah Maske >>
1

Cildin sağlıklı ve ışıl ışıl görünmesi için temiz beslenmek bir yana düzenli maske yapmak ve cilt bakımını aksatmamak çok önemli. Zira makyaj yapmadan, temiz, duru ve ışıltılı bir cilde sahip olmak tam da bu yoldan geçiyor. Her geçen gün güzellik dünyasında çıkan yeni ürünler ve uygulamalar bu anlamda biz kadınları heyecanlandırmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda revaçta olan siyah maske de onlardan biri. Siyah maske nedir? Siyah maske nasıl kullanılır? Siyah maske yararları nelerdir? Cildine düşkünsen bu soruların cevabı için okumaya devam et. 

Cilde ışıltısını ve pürüzsüzlüğünü kazandıran siyah maskeler binlerce yıldır toprak altında kalan polifenollerden oluşuyor. Polifenoller bitkilerin renklenmelerinden sorumlu bileşikler. Antioksidan özelliği ile bizlerin sağlığına faydaları bulunuyor. Bu polifenoller doğal yapısını bozmadan işleniyor ve siyah maskelere dönüşüyor. İçeriğinde bulunan aktif kömür, hindistan cevizi kabuğu, bambu, odun, fındık kabuğu gibi maddelerin zengin kalsiyum, çinko ve potasyum değerleri ile de cilde birçok yarar sağlıyor. Öyle ki siyah maske faydaları saymakla bitmiyor. Her şeyden önce cildindeki ölü derileri temizliyor. Bu sayede daha parlak ve canlı bir cilt sağlıyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi antioksidan özelliği ile cildinde detoks etkisi yaratıyor.

Özellikle karma bir cilde sahipsen siyah noktalardan fazlasıyla muzdaripsindir. Siyah maske bu anlamda da imdadına yetişiyor. Çünkü bu mucizevi maske her kullanımda tıkanmış gözeneklerini açıyor ve siyah noktaları açığa çıkarıyor. Bu sayede siyah noktalardan cildi daha kolay temizlemene yardımcı oluyor. Düzenli kullandığında siyah noktalarında azalma olduğunu göreceksin. Güneş, kirli hava ve rüzgâr gibi çevresel faktörlerden etkilenen bir cilde sahipsen olumsuz etkileri gidermek istediğinde yine soyulabilir siyah maske yardımına koşacak. Tüm bu yararlar siyah maskeyi bakım ritüeline eklemek için yeterli sanıyoruz. Şimdi gelelim siyah maske kullanımına…

Her markanın farklı şekilde uygulanan maskelerini hemen hemen her yerde bulman mümkün. Hazır maske olarak direkt yüzüne uygulayabileceğin çeşitler gibi bir fırça ile de yüzüne yedirebileceğin çeşitleri bulunuyor. Siyah maskeyi yüzünün gözaltı bölgesi hariç tamamına sürmelisin. Maske yüzünde kuruyacağı için bu esnada yüzüne dokunmamaya dikkat et. Maskeyi maksimum 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile yüzünü durula. Eğer cildindeki siyah noktalara da etki etmesini istersen maskeyi 15 dakika daha bekleterek, maskenin tamamen kurumasını sağla. Ardından maskeyi soyarak yüzünden çıkarabilirsin.

Siyah maskeyi haftada en fazla iki kere kullanmalısın. Ayrıca uygulama ardından birkaç saat yüzüne bir şey sürmeden, cildini dinlendirmeni öneriyoruz. Cildindeki sıkılaşmayı ve derinlemesine temizlik hissini ilk kullanımdan itibaren hissedeceğinden şüphen olmasın. Sıkılaşma belirginleşir. Ayrıca düzenli olarak soyulabilir siyah maske uygulamasını haftada iki kere yaptığında cildindeki lekeler ve aknelerdeki iyileşmeyi kendi gözlerinle göreceksin.

 

 

 

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr