Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Koruma Kalkanı: Kışa Özel Cilt Bakımı! >>
0

 

 

 

Cildimiz değişen mevsimlere karşı farklı bakım rutinlerine ihtiyaç duyar… Özellikle kış aylarında kuruluk ve nem kaybı yaşayan cildimiz için gerekli olan bakımı uygulamak çok önemli. Soğuk hava, iç mekanların ısı derecesi, nem seviyesi ve mevsim rüzgarları sebebiyle cildin tepki vermeye başladıysa endişelenme... “Bu durumda ne yapmalım?” diye düşünüyorsan; birlikte cilt bakım rutinini değiştirmeye ne dersin? Kışa özel cilt bakım önerileri ile uygulamamız gerekenleri birlikte öğrenelim!

 

 

 

Kışın Kuru Cilt ile Savaşalım!

Genellikle kış aylarında cildin kuruluk, kırmızılık, pullanma veya kaşıntı gibi tepkiler veriyorsa burada dikkat… Cildinde oluşan bu tahribatı önlemek için neler yapman gerektiğini öğrenmek seni kurtarabilir. Bunun için cilt bakım rutininde yapacağın birkaç değişiklikle gereken nemi elde edebilirsin. Cildinin yumuşak ve pürüzsün olması hayal değil… :)

1.Nemlendirme Adımı

Yüzünü veya vücudunu yıkadığında cildin kendi doğal yağından arındığı için kurumaya eğilimli olur. Bu sebeple her duş ve yüz yıkama işlemi sonrası mutlaka cildini nemlendirmen gerekir. Evde ulaşabileceğin bir alanda mutlaka cildine uygun bir nemlendirici bulundurmalısın. Aynı zamanda çantanda taşıyabileceğin küçük boyutlarda nemlendirici ürünler de hava koşullarından etkilenen cildini nemlendirmen için anlık olarak çözüm sunmanı sağlar…

 

 

 

2.Güneş Koruyucu Desteği

Cilt bakım önerileri ile tam destek… Biten yaz günlerinin ardından güneş kremine veda ettiysen onunla tekrar buluşmanı önereceğiz… Çünkü kış aylarında bile UV ışınları cildimize zarar verebiliyor. Üstelik dışarı çıkmasak bile! Dışarıdan iç mekanlara yansıyan güneş ışınları da artık cildimizi olumsuz anlamda etkiliyor. Bu sebeple dışarı çıkmasak bile günlük olarak güneş kremi kullanmamız çok önemli… Cildine uygun yapıda olacak şekilde; yağlı ve karma ciltler için losyon, kuru ciltler için yoğun nemlendirici formlu kremler tercih edilebilir.

 

 

 

3.Gece Bakımı

Gece boyunca cildi besleyen bakımlar tam olarak hayat kurtarıcı! Gece maskeleriyle yüzüne ihtiyacı olan nemi kazandırarak yeni güne yumuşacık bir ciltle uyanabilirsin. El ve ayaklar için kullanılan gece maskeleri de oldukça etkili… El ve ayak bakımı için kullandığın ürünlerin yatak örtülerine veya çarşafa bulaşmaması için eldiven ve pamuklu çorap kullanabilirsin.

 

 

 

4.Etkili Bakım Rutini

Kış koşullarından etkilenen ciltler için etkili bir bakım rutini belirlemek büyük önem taşıyor… Cildini temizledikten sonra kullanacağın tonik ve besleyici serum adımı mutlaka rutinine eklenmiş olmalı. Cilt bariyerini korumanı sağlayacak bu adımlar içerisinde mutlaka nemlendirici de yer almalı. Cildinin yeteri kadar nemlendiğini anladığında işlem tamam demektir! :)

 

 

 

5.Ortalama Sıcaklık

Soğuk kış günlerinde sıcacık bir duşun ne kadar iyi geldiğini biliyoruz. Bu, her ne kadar rahatlatıcı olsa da sıcaklık derecesi yüksek olan bir duş seansı cildini tahriş edebilir. Sıcaklık derecesi ılık olarak ayarlanmış su ile duş almak her zaman daha sağlıklıdır. Ayrıca duştan sonra kurulanırken de çok dikkat etmelisin. Sert bir şekilde kurulamak yerine yavaşça tampon hareketler yaparak cildini kurulamak daha verimli olacaktır.

 

 

 

6.Peeling Aşaması

Her cildin arınmaya ihtiyacı vardır… Bu sebeple cilt bakım önerileri arasında bu konuya değinmeden geçmek istemedik. Kirli hava veya makyaj malzemeleri gibi etkenler gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Bu nedenle tıkanan gözenekleri arındırmak için haftada en az 1 kere peeling uygulamak gerekiyor. Yüz bölgesi ve vücut için özel olarak üretilen peelingleri tercih edebilirsin. Eğer cildin çok hassas bir yapıya sahipse içerisinde partikül bulunmayan peelingler senin için daha iyi olacaktır.

 

 

 

Evde Cilt Bakımı

Evde cilt bakım rutini için uygulayabileceğin çok kolay bir nemlendirici maske tarifi var! Bu maskeyi haftada 1-2 kere uygulayarak cildini mevsimin sert koşullarına karşı koruyabilirsin.

Nemlendirici Cilt Maskesi

Malzemeler;

6 çay kaşığı beyaz kil

2 çay kaşığı aloe vera jeli

1 tatlı kaşığı bal

2-3 damla su

Yapılışı;

Tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırdıktan sonra nazik hareketlerle yüzüne uygulayabilirsin. Göz çevren dışında tüm yüzüne bu karışımı sürdükten sonra 15-20 dakika beklemen yeterli olacaktır. Bekleme sürenin sonunda ılık su ile yüzünü yıkayıp maskeyi temizledikten sonra nemlendirici kremini sürebilirsin.

 

Kışa özel cilt bakım önerileri ile mevsim koşullarına karşı koruma sağlayabilirsin. Kuru ve nem kaybı yaşayan ciltler için bakım adımları tam olarak uygulandığında sonuçlar mükemmel oluyor! :)

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr