Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Saçların Hacimli Görünmesi İçin Yapılan 5 Hata >>
0

Herkes saçlarının dolgun görünmesi için uğraşır. Dolgun saçlar insanı daha canlı, enerjik ve genç gösterir. Fakat önemli birkaç adımı unuttuğu için saçları olduğundan daha zayıf görünür. Saçlarınızı yıkadıktan sonra doğru teknikler kullanırsanız, sizin de daha dolgun ve seksi görünen saçlarınız olabilir. Saçlarınızın dolgun ve çekici görünmesi için neleri sabote ediyorsunuz bakalım.

 

YANLIŞ 1:Saç kremleri saçları ağırlaştırır.

Bilindiği gibi saç kremi kullanımı; saç bakımı için önemli rutin işlemlerden biridir. Fakat saç kökünden direk uygularsanız saçlarınız ağırlaşır. Uygulamayı saç uçlarına gevşek ve hafif hafif yapmalısınız.

 

 

 

Yanlış 2: Hacim veren spreyler kullanmayın.

Saçların hemen hacimli görünmesi için uygulanan en temel ürünlerden biri de hacim veren spreylerdir. Saç diplerinizden başlayarak bütün saçınıza hacim spreyini uygulayın.

 

 

Yanlış 3:  Ütü ile düzleştirin.

Saçlarınız düzleştirme işlemini ütü ile yaparsanız daha ince görünür. Saçlarınızın daha gösterişli görünmesini istiyorsanız, saç kurutma makinasıyla dipten uca fırça yardımıyla saçlarınızı yükselterek fönleyin.

 

 

Yanlış 4: Katlı saç kestirmeyin.

Bir daha; saç kestireceğiniz zaman az az ama çok satır ekleyerek yani çok katlı saçlarınızı kestirin. Fakat biliyoruz ki uzun saçlar her zaman daha ağır ve ince görünür. Saçlarınızın uzun olmasını istiyorsanız bazı küçük kesim hileleri ile saçlarınızı hacimli gösterebilirsiniz. Her zaman uzun saçlar daha ağır ve daha ince görünür. Mesela yüz çerçeve bölümünüze saçlarınıza daha sık kat uygularken arka taraflara daha az ya da hiç kat uygulamayın.

 

 

Yanlış 5: Köpükleri unutun.

Saçlarınızı ister fönle kurutun ister doğal kurusun; ağırlaştırmayan köpük kullanımı saçı daha hacimli ve yoğun gösterir.  Uygulamayı saç diplerinden yapmalısınız ve daha sonrada saç uçlarınıza uygulayın.

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr