Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Saçlarınıza Bakım Yapacak 5 Maske Önerisi >>
0

Hepimizin rüyası sağlıklı ve uzun saçlar. Saç bakımında kullanacağınız tamamen doğal maskeler ile bu mümkün. Doğal yöntemlerle daha sağlıklı ve uzun saçlara sahip olabilirsiniz. Sende sağlıklı ve uzun saçlara kavuşmanın doğal yollarını merak ediyorsan, saçına iyi gelecek 5 maske önerisini sizler için derledik.  

 

1.Bit (entele) otu maskesi:

 İhtiyacınız olanlar;

10 gram bit otu

2 su bardağı elma sirkesi

1 adet B vitamini (ampul)

Eski bir şampuan şişesi

Yapılışı; Bit otunu ve sirkeyi iki bardak su ile kaynatın. Ilındıktan sonra taneleri süzün ve içerisine b vitamini ampulünü kırın. Karışımı şampuan şişesine aktarın. Saç dipleriniz masaj yaparak uygulayın ve 1-2 saat beklettikten sonra yıkayın.  Bu maskeyi haftada bir kere yapmanız yeterli olacaktır. Uzmanlara göre bu karışım; saç dökülmesine, kepeğe ve kırıklara iyi geliyor. Ayrıca saçın uzamasını hızlandırıyor.

Not: Maskeyi uygularken eldiven kullanın. Gözle temas etmemesine özen gösterin ve karışımı kaynattığınız kabı bu işlem dışında başka bir şey için kullanmayın. 

 

2. Hindistan Cevizi Yağlı Saç Maskesi:

İhtiyacınız olanlar;

- 2 küçük boy olgunlaşmış muz

- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı bal

Yapılışı; Öncelikle muzları bir kabın içerisinde ezin. Malzemelerin geri kalanını da ilave edip iyice püre olana kadar blender yardımı ile ezin. Karışımı saçınızın tamamına uygulayın ve 10-15 dakika bekletin ve durulayın. Bu saç maskesi ilk uygulamada saçınıza canlılık ve parlaklık kazandıracaktır.

 

3.Havuç Maskesi :

İhtiyacınız olanlar;

2 adet orta boy havuç  (soyulmamış)

1 adet yumurta

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı badem yağı veya zeytinyağı

Yapılışı; Havuçlar rendelenir ve kaynamakta olan 3 su bardağı suya ilave edilir. 20 dakika kaynatılır. Ağzı kapalı bir şekilde soğumaya bırakın. Su içinde yumurta pişmeyecek kadar soğuduğunda, bir tel çırpacak yardımıyla yavaş yavaş yumurtayı ekleyerek çırpın ve yağı ilave edin. Artık maskeniz hazır! Cam bir şişeye koyup çalkalayarak kullanın. Beş dakika masaj yaparak uygulayın ve 1 ila 3 saat aralığında streç filmle sararak bekletin.

 

4. Saç Gürleştirme Maskesi:

İhtiyacınız olanlar;

- 4 yemek kaşığı hint yağı

- 2 yemek kaşığı çam terebentin yağı

1 adet yumurta sarısı4 yemek kaşığı hint yağı

Yapılışı; Malzemeleri cam bir kapta karıştırıp saç diplerine ve uçlarına sürüp iyice yedirin. Saçlarınızı tarayıp bir saç bonesi ve streç filmle kaplayın. Yarım saat bekletip saçlarınızı ılık su ile ıslatıp şampuanlayın. Şampuanı saçınızda beklettikten sonra durulayın.

Not: Maske içinde yumurta sarısı olduğundan saçınızı sıcak su ile yıkamayınız. 

 

 

5.Nemlendirici Saç Maskesi:

İhtiyacınız olanlar;

- 1 tatlı kaşığı susam yağı

- 1 tatlı kaşığı badem yağı

- 1/2 tatlı kaşığı hint yağı

- 2 ampul bepanthen

- 1 ampul E vitamini

Yapılışı; Tüm malzemeler ılık olacak şekilde bir kapta karıştırılır. Bu karışım, önceden 2-3 dakika buhara tutulmuş olan saç derisine, masaj yapılarak yedirilir. On dakika kadar hafif masaj yapılır. 1-2 saat arası bekletilir. Bu maske sonrasında saçınızı, yumuşak (ph dengesi 5.5) bir şampuan ile durulayın.

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr