Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Sağlıklı Zayıflamanın Püf Noktaları >>
0

Havaların ısınmasıyla fit ve sıkı bir bikini görüntüsü için yavaş yavaş kolları sıvadığına eminiz. Hatta çeşit çeşit zayıflama yöntemlerine, çeşit çeşit diyetlerin peşine eminiz düşmüşsündür. Fakat sana tavsiyemiz önce derin bir nefes al ve sakinleş. Çünkü bu panik halinde aklındaki “Nasıl zayıflarım?” sorusunun cevabı kesinlikle oralarda değil. Hazır bu hafta yepyeni spor koleksiyonumuz Balance mağazalarda yerini aldı ve sen de spor yapmak için yavaş yavaş kollarını sıvadın, biz de sana sağlıklı zayıflaman için birkaç tüyo verelim. Her şeyden önce kısa vadeli yapacağın diyetler başlarda sana kilo verdirebilir. Fakat diyetini bıraktığın anda verdiğin kilonun fazlasını geri alacağını sana üzülerek de olsa söylemeliyiz. Uzun dönemde önemli olan bir anda değil, yavaş yavaş sağlıklı zayıflamak. Bu şekilde verdiğin kiloları ger almaman daha garantili.

 

 

Öncelikle her şeyden önce yapman gereken şey beslenme rutinini değiştirmek. Olabildiğince sağlıklı, mevsiminde ve taze besinler tüketmelisin. Kesinlikle paketli ve işlenmiş gıdalardan uzak durmalısın. (Zayıflama konusunda tabii ki bunları söylememize gerek yok. Ama biz yine de hatırlatalım.) 3 ana 2 ya da 3 ara öğünler tüketmeye çalış. Bu sistem metabolizmanı hızlandıran sağlıklı zayıflama yöntemlerinin en yaygın olanı. İster bir diyetisyen kontrolünde ister kendi kendine bu sistemi uygulayabilirsin. Hızlı zayıflamanın püf noktalarından biri diyetin esnasında karbonhidratı minimuma düşürmek. Tam tahıl veya çavdar ekmeğini sabah kahvaltıda ihtiyacına göre 1 veya 2 tane tüketebilirsin. Diğer öğünlerde ise pilav, makarna, ekmek gibi karbonhidratı yüksek yiyeceklere çok yanaşmamanı öneriyoruz. Mutlaka yiyeceksen tam buğday olanlarını tercih edebilirsin. Beslenmenin yanında bu yolda seni destekleyecek birçok zayıflama yöntemi de var. Mesela yemeklerden öne büyük bir bardak su içerek tokluk hissini biraz bastırabilirsin. Bu sayede yemeklerde yiyeceğin porsiyonu küçültebilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

Kahvaltı da yumurta yemenin de gün içinde açlığı kontrol altında tuttuğu bilimsel olarak kanıtlanmış. Kilo vermenin püf noktalarından biri de her gün mutlaka yeşil çay tüketmek. Yeşil çay içeriği ile yağ yakımını hızlandırıyor. Bununla birlikte en hızlı zayıflama yöntemlerinden biri kesinlikle ve kesinlikle işlenmiş şekerden uzak durmak. Özellikle ilk kez şekeri bırakıyorsan bir anda vücudundaki ödemin gittiğini göreceksin. Ayrıca sık acıkan bir yapın varsa çantanda sürekli çiğ badem veya fındık gibi sağlıklı atıştırmalıkların olsun.

 

 

 

 

 

Tüm bu tüyoları not ettiysen sana bir diğer tavsiyemiz diyetini destekleyen zayıflama kürleri. Genellikle bitki çayları ve maydanoz ile hazırlana yeşil smoothie gibi içecekler ile hem yağ yakımını hızlandırabilir hem de vücudundaki ödemden kurtulabilirsin. Mesela yeşil çay, mate yaprağı, ısırgan yaprağı ve kekikten hazırlayabileceğin kür içeriğindeki antioksidan zenginliğiyle metabolizmanı ateşe verecek ve sen farkında olmadan yağ yakacaksın. Bir diğer zayıflama kürü olarak maydanoz, limon suyu, sarımsak ve su karışımından faydalanabilirsin. Evdeki malzemeler ile rahatlıkla hazırlayabileceğin bu kürün zayıflatıcı özelliği bir yana sağlıklı, doğal antibiyotik özelliğiyle vücudu mikroplardan arındırıyor. Bu tür kürleri damak zevkine göre de çeşitlendirebilirsin.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr