Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Spor Tutkunlarına Yeni Alternatifler >>
2

Spor salonunda geçirdiğin o rutin saatlerden sıkıldıysan okumaya devam et. Az sonra seni deneyebileceğin ve muhtemelen en az birini sevebileceğin farklı spor trendleriyle tanıştıracağız. Herkesin seveceği mutlaka bir spor vardır ama özellikle yeni başlayan biriysen henüz aradığını bulamamış olabilirsin. Ya da dumbell, yürüme bandı ve bisiklet üçgeninden bunaldığın için uzun süredir devam eden bir spor salonu üyeliğin olmasına rağmen artık salonun kapısından dahi geçmiyor olabilirsin. Geleceğe yatırım yaparak yaza fit ve sağlıklı girmek istiyorsan seni yeniden sahalara döndürecek alternatiflere göz atmaya başlayabilirsin. Bu arada yapacağın spora karar verdikten sonra Active Wear koleksiyonumuza da bakmayı unutma!

 

 

 

 

 

Aerial Yoga

 

Aerial yoganın faydaları saymakla bitmiyor. Esnekliği ve kas gücünü artırıyor. Koordinasyon becerini geliştiriyor. Stresten arındırıp rahatlatıyor. Omurganı uzatıp sinir sistemini dinlendiriyor. Enerjini temizleyerek, enerji depolayacak gücü oluşturuyor. Bu sayede beyin dalga frekans boyutları, mutluluk ve rahatlama hormonları maksimum seviyeye çıkıyor. Geleneksel yoga pozisyonlarının sirk hamakları yardımıyla havada uygulandığı aerial fitness dersler, Gwyneth Paltrow, Mariah Carey ve Britney Spears gibi dünya yıldızlarının da tercihi.

 

Tabata/HIIT

 

En iyi yağ yakma antrenmanlarından biri olan Tabata yaparken 20 saniye maksimum enerji harcayıp 10 saniye dinleniyor ve bunu toplamda 8 kez tekrar ediyorsun. Araştırmalar bu tür egzersizlerle dakikada 15 kalori yakılabileceğini gösteriyor. Üstelik yürüme bandında geçireceğin 20 dakikadan en az 4 kat daha etkili olması da cabası. Tabata ile yapılan bir antrenman, ne egzersizi olursa olsun metabolizma hızını ve nabzını artırıyor. Antrenmana başlamadan önce 5-10 dakika ısınmayı ve antrenman bittikten sonra da esneme hareketlerini yapmayı unutma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barre-fusion

 

Spor yaparken hep çok sıkıldığımızdan şikâyet ederiz. Bu aktiviteyi biraz daha eğlenceli yapmak istiyorsan

barre-fusion sporunu deneyebilirsin. Bale barına tutunarak egzersiz yapma fikrinden doğan barre, son yıllarda en trend fitness akımlarından biri. Barre ve hızlı fitness’ın eğlence ile birleştiği fusion’ı bir araya getirerek yaptığın bir egzersiz bu. Güç, denge ve esnekliğe odaklanan hızlı hareketleriyle barre-fusion, kalori yakmak istiyorsan bale barına tutunarak egzersiz yapmaktan çok daha fazlasını sunuyor. Barre-fusion kapsamında vücudundaki her kası ayrı ayrı çalıştırabilme şansına sahipsin. Özellikle bacak bölgesini inceltmek istiyorsan, bu konsepte odaklanmanda fayda var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Active Wear Koleksiyonunu Keşfetmek için Tıkla!

Etiketler : spor , Spor , sağlık , spor giyim , yaşam ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr