Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Tırnaklarınızın Kırılmadan Uzaması İçin 5 Öneri >>
0

Tırnaklarınızın Kırılmadan Uzaması İçin 5 Öneri

 

Sonbahar geldi, hava serinliyor. Bu sebeple ellerimizde kuruluk, tırnaklarımızda da kırılmalar başladı. Ama tırnak kırılmasının tek sebebi havalar değil. Kırılmanın altında yatan bazı ciddi problemler de mevcut.

Vitaminsizlik tırnak kırılmasının önde gelen sebeplerinden biri. Doktorlar bu noktada özellikle A ve C vitaminlerinin alınması gerektiğini

söylüyorlar.

 

Diğer bir sebep ise vücudun susuz kalması. Gün içerisinde yaklaşık 8 bardak su içilmediği takdirde vücut susuz kalıyor. Bu da sadece tırnakları değil, iç organları da etkileyen kötü sonuçlara sebep olabiliyor. 

 

Tırnaklarınızın kırılmadan sağlıklı uzaması için içtiğiniz su miktarı ve aldığınız vitaminler oldukça önemli. Ama bunların yanında dikkat edeceğiniz 5 küçük ipucuyla da tırnaklarınız için etkili bir bakım yapabilirsiniz.

  1. Sağlıklı tırnaklar için beslenme çok önemli. Özellikle et,süt ve balık ürünlerinin tüketimini ihmal etmemek gerekiyor.
  2. Aseton içeriğindeki maddelerden dolayı tırnağa zarar veriyor. O yüzden bir pamuğa az miktarda dökülerek kısıtlı kullanılması gerek.
  3. Çıplak elle temizlik yapılması el ve tırnaklar için oldukça zararlı. O yüzden hijyenik eldivenlerin kullanılmasına dikkat edilmeli.
  4. Manikür yaptırıyorsanız eğer kullanılan aletlerin temiz olması çok önemli.  Hijyenik olmayanlar tırnaklara zarar verir ve kırılmasına sebep olur.
  5. Son olarak; tırnaklarınızı tırnak makası yerine törpüyle kısaltmayı deneyin. Bu tırnaklarınızın daha sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır.

 

                                                                     

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr