Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Trend Alarmı: Korseler >>
0

Victoria döneminin vazgeçilmez aksesuarlarından biri olan korseler tam anlamıyla karşımıza 1830’lu yıllarda çıktı. Başlarda balina kemiği ve çelik materyaller kullanılarak yapılan korseler beli iyice inceltiyor ve zaman zaman nefes almayı bile engelliyordu.

Korselerin en yaygın kullanımı 19. Yüzyılda oldu. Bu dönemde kullanılan korseler başkasının yardımı olmadan kullanılamıyordu. Belden bağcıklı olan korseler ile belin incecik görünmesi sağlanıyordu. O dönemde genellikle elbiseler ve etekler ile kullanılan korseler gün geçtikçe evrildi. Yakın tarihe bakarsak 2000’lerin başlarında pop yıldızlarında gördüğümüz korse modelleri pek tercih edilmemişti. Şimdi ise podyumlardan hızlı bir şekilde sokak modasına geçiş yapan korseler çok trend. Özellikle boyfriend jeanler ve salaş sweatshirt ve gömleklerle çok trend duran korse modelleri çok yakında oxxo.com.tr’de yerini alacak. 

 

 

 

 

Asi Korseler

Bahar aylarında sokaklarda daha çok görmeye başlayacağımız korse modelleri hem basic hem de şık parçalarla birleştiğinde asi ve cool kombinler oluşturmanı sağlayacak. İstersen şık bir bluzun üzerine salaş bir şekilde kullanabileceğin korseni, istersen beyaz basic bir gömlekle sımsıkı bir şekilde kullanarak bel kıvrımını ortaya çıkarabilirsin. Korse modellerini tercih ederken özellikle üst vücudunun uzunluğuna uygun korseler tercih etmelisin. Aksi taktide seni olduğundan daha kısa ve basık gösterebilir. Boyun kısaysa daha dar tasarımlı korseler tercih ederek orantılı bir görünüm elde edebilirsin. Uzun boylu kişiler ise her iki çeşidi de rahatlıkla kullanabilirler.

 

 

 

 

 

 

Modern Korseler

Modern görünümden vazgeçemeyenler için birebir olan fazla abartılı olmayan korseler daha sık tercih edilebilir. Düz bir elbiseyi hareketlendirmek için veya deriden üretilen korse modellerini daha casual bir kombinde kullanarak ofis stilinde de rahatlıkla kullanabilirsin. Korse modellerini stilinde kullandığında spor ayakkabılar kullanarak stilini dengede tutabilirsin.

OXXO'nun muhteşem korselerini kaçırmak istemiyorsan Yeniler Kategorimizi takip etmeyi unutma.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr