Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Uzun Hırka Trendi >>
1

1960’ların sonunda 70’lerin başında çingeneler gibi özgür yaşama fikrini yansıtan “Bohemian” hayat tarzının etkisiyle popüler olan bohem giyim tarzı 2015 sezonunda yeniden canlanıyor. Bol paça pantolonların, uzun bol eteklerin, büyük takıların bir arada kullanıldığı bu giyim tarzının yeni sezona en büyük yansıması ise salaş ve uzun hırkalar.

Günümüze adapte edilerek Boho Chic ismiyle yeni sezonda öne çıkan trendler arasına giren bu rahat ve eğlenceli tarzda eski parçalarla modern tasarımlar bir arada kullanılıyor. Dünyaca ünlü manken Miranda Kerr,  oyuncu Kristin Cavallari ve stilist Rachel Zoe’nun kombinlerinde sık sık uzun hırkaları kullanmaları podyumlarda etkisini gösteren bu trendin bir anda sokak modasında hızla yayılmasını sağladı.

 

                        

                                                                

2015 sezonunda zaman zaman en az mont kadar kalın zaman zaman da hafif yapılarıyla karşımıza çıkacak olan hırkalar, kullanım alanlarındaki genişlik ve rahat kombinlenebilme özellikleriyle kısa sürede alışveriş listelerinde üst sırada kendilerine yer edinecekler. Hayatın nabzını tutmayı seven OXXO tasarımcıları tarafından yorumlanarak tribal desenlerle ve geometrik şekillerle detaylandırılan uzun hırkalar havalı görünümleri ne eşlik eden farklı tavırlarıyla raflardaki yerlerini alarak kısa sürede dikkat çeken parçalar arasında girdiler.

 

                           

Bilek kısmında biten uzun hırkalar tarzınız için fazla iddialıysa ama bu trendi de uygulamak istiyorsanız kalçanın hemen altında biten tasarımlar kurtarıcınız olabilirler. Basic atletler ve fashion tişörtlerin üzerine giyeceğiniz pembe, gri, siyah renkteki hırkalarla da farkınızı rahatlıkla ortaya koyabilirsiniz.

                                 

Aniden yükselişe geçen uzun hırkaların farklı tarzlara yansımaları nasıl oldu diye merak ediyorsanız bu konuda ilhamı modayı yakından takip eden kişilere bakarak alabilirsiniz. Dar ve tek renkteki pantolonları desenli uzun hırkalarla tamamlayabilir,  mini etek ya da elbiselerinizin üzerine kalça hizasında biten salaş hırkaları giyerek spor şık akımını da başarıyla tarzınıza yansıtabilirsiniz. Genellikle spor ayakkabılar, Oxford tarzı tasarımlar ya da kısa botlarla giyilen bu tür hırkalarda dikkat edilmesi gereken tek nokta tasarımın nerede bittiği.

Eğer fazla uzun bir boya sahip değilseniz dizin biraz üstünde biten parçalar size çok daha fazla yakışacaktır. 165 cm'in üzerindeyseniz ve boyunuzla beraber fiziğinize de güveniyorsanız OXXO'nun en çok tercih edilen modellerinden biri olan uzun keçe hırka gibi bilek hızasında sonlanan hırkaları kusursuz bir şekilde kombinleyebilirsiniz. Genç bir görünüm için spor ayakkabı ya da loaferlarla kombinlemeyi önerdiğimiz uzun hırkalar boyunuza yakışmıyor ancak yine de giymek istiyorsanız dolgulu ayakkabılar giyebilir ya da topukluların da yardımına başvurabilirsiniz.

                  

 

                 

 

                 

 

                 

 

                             

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr