Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Çabasız ve Cool Tarzıyla Barbara Martelo >>
1

Zarif stili, fit duruşu ve güzelliği ile Barbara Martelo sokak modası dediğimizde bize her zaman ilham olan isimlerden. Kendisinin moda ilgisinin başlaması ise oldukça ilgi çekici. Başlarda avukat olarak bir kariyeri olan yıldızın moda ile tanışması Vogue İspanya'da editör olarak işe başlaması ile olmuş. Çok geçmeden de şık ve çabasız stiliyle sokak modasının yıldız isimleri kervanına katıldı. Caroline’s Mode ve Style Du Monde gibi bloglarda görünmeye başlamasıyla moda dünyasının “it girl” statüsüne ulaştı. Şimdilerde ise hem freelance olarak moda danışmanlığı yapıyor hem de stiliyle esin kaynağı olmaya devam ediyor. Konu moda ve stil olduğunda sonsuz ilhama karşı koymak imkansız. Hal böyle olunca biz de sokak modası yıldızının stilini mercek altına aldık. İşte Barbara Martelo’nun stilinden sana birkaç ipucu.

 

 

 

 

Barbara Martelo bir röportajında stilini oluştururken kendi imza stilini keşfetmen gerektiğini söylemişti. Kendisinin imzası da maskülen parçalara feminen yorumlar getirmek. Dolayısıyla sokak modasının ilham perisi stilini genellikle maskülen parçaları feminen bir şekilde yorumlayarak oluşturuyor. Uzun bir zamandır trend haline gelen eşinin, ağabeyinin, babanın veya erkek arkadaşının gardırobundan giyiyormuş görünümü Barbara’nın stil kodlarından. Jean pantolon, blazer ceket, sade bir tişört ve kaşmir bir sweatshirt en çok sevdiği parçalar. Barbara’nın gardırobunda özellikle çok sık seyahatleri olduğu için bolca basic tişört görmek mümkün. Hem rahatlığı hem de zengin kombin seçeneği ile tam bir demirbaş. Dolabının olmazsa olmazı ise kesinlikle deri olan her şey. Deri pantolon, deri etek ve deri ceket en sık giydiği parçalardan. Hatta her kombininde bir deri detay görebilirsin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çabasız şıklığı yakalamanın en kolay yolu aslında stilinde yıldız bir parçaya yer vermek. Barbara Martelo tam da bunu yapıyor. Onu sokakta genellikle özel tasarım bir deri pantolon veya jean ceket ile görebilirsin. Bu parçaları yine tasarım kıyafetler ile tamamlayarak kimi zaman şık ve Rock’N’Roll bir tarz yaratabiliyor. Gardırobuna baktığında yüksek bel etek, skinny pantolonlar, mini elbise, blazer ceketler ve tabii ki bir sürü topuklu ayakkabı bulabilirsin. Onu kendinden emin bir tavır ve her zaman zahmetsiz bir stil sahibi olarak tanımlamak mümkün.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cool stilinin bir diğer kilit noktası ise genellikle risksiz ve temel renkler tercih ediyor olması. Çoğu zaman kendisini siyah, krem gibi nötr ve klasik renklerle görsek de zaman zaman mavi ve kırmızı gibi renklere de şans veriyor. Mesela onu bir gün kırmızı deri bir pantolonla veya mavi bir blazer ceket ile de görmek mümkün. Barbara Martelo maksimal parçaları minimalist bir tavır ile yorumlamayı da seviyor. Mesela son dönemlerde 80’ler ve 90’lardan günümüze ışınlanan vatkaları ve geniş omuzları ustalıkla kombinliyor. Tüm dikkatleri tek bir detaya çekmek için kombininin diğer parçalarında vücuda oturan kalıplar tercih ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr