Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Cilde İyi Gelen Doğal Yağlar >>
0

 

 

Cilde iyi gelen yağlar yüzyıllardır kullanılıyor… Zamanla geliştirilen bu doğal yağlar ve karışımları bakım ürünlerine dahil olarak da rutinlerimize eşlik etmeyi başardı. Geçmişten günümüze kadar kullanılıyor olmasıyla bize güven veren yağlar doğallıklarıyla birlikte cildimiz için fazlasıyla etkili… Peki bu yağların özellikleri neler ve onları nasıl kullanmalıyız? Hadi birlikte öğrenelim! :)

 

 

 

Cilde İyi Gelen Yağlar Nasıl Uygulanmalı?

Yüzünün ve vücudunun cilt tipine göre bu durum değişiyor diyebiliriz. Eğer cildin sivilcelenmeye meyilliyse doğal yağları uygulaman gereken miktarı kendin belirlemelisin. Mesela sivilceler için iyileştirici etkisi olan Hindistan cevizi yağını sürdüğünde uyguladığın yağ emilmiyorsa fazla sürdün demektir… Buna göre miktarı azaltarak denemeler yapabilirsin. Farklı ihtiyaçlara cevap veren doğal yağ çeşitlerinin hangi miktarda kullanılması gerektiğine dair bilimsel bir araştırma olmadığı için bu şekilde uygulayabiliyoruz. :) Cildimiz bize en iyi cevabı verecektir.

Cilt tipine uygun olarak seçtiğin doğal yağları evde uyguladığın maske karışımlarının içerisinde de dahil edebilirsin. Böylelikle cilde iyi gelen yağlar bakım rutininin tamamlayıcısı olarak cildini en iyi şekilde besler…

 

Cilde İyi Gelen Yağlar Neler?

 

1.Hindistan Cevizi Yağı

Uzun zamandır popülerliğini koruyan Hindistan cevizi yağı cilt tarafından kolayca emilir. İçerisinde E ve K vitaminlerinin yanı sıra anti bakteriyel bileşenler de bulunur. Eğer cildin akneye çok meyilli değilse bu yağı tercih edebilirsin. Eğer aşırı derecede akne sorunu yaşıyorsan bir uzmana danışman sağlıklı olacaktır. Hemen hemen birçok cilt için uygun olan Hindistan cevizi yağının soğuk sıkım yapılmış, doğal kaynaklı olan çeşitlerinden tercih edebilirsin.

 

2.Avokado Yağı

İyi bir diyet yiyeceği olan avokadonun yağını da es geçmiyoruz… İçerisinde C ve K vitamini barındıran Avokado yağı övgüyü hak ediyor. Cildi besleyen, onaran ve bakım yapan bu yağı haftada birkaç kere yüzüne veya vücuduna uygulayabilirsin. C vitaminin cilt tonunu eşitleyen etkisini avokado yağı ile elde etmen mümkün olacak. :)

 

 

 

3.Jojoba Yağı

Güneş koruyucu ürünle içerisinde bile kullanılan bu doğal yağı mutlaka denemelisin. Jojoba yağı, vücudun su kaybını önlemeyi sağlayan bileşenlerden oluşur. Ayrıca diğer cilde iyi gelen yağlar ile kullanıldığında ciltteki emilimi artırır. Üstelik uzmanlar bu yağın çeşitli dermatit tedavilerinde de yardımcı olabileceğini söylüyor. Biz yine de herhangi bir cilt rahatsızlığın varsa uzmanlara danışmanı öneririz. :)

 

4.Çay Ağacı Yağı

Birçok bakım ürünün içerisinde görmeye başladığımız çay ağacı yağı sivilceye meyilli ciltler için çare oluyor… İçerisinde bulunan anti bakteriyel etmenler sayesinde gözeneklerin dezenfekte edilmesini ve sivilce oluşumunu engelliyor. Ayrıca var olan sivilcelerin iltihaplanmasını da önlüyor. Her bakım ürününde olduğu gibi istikrarlı bir şekilde uygulandığında çay ağacı yağı da beklenen sonucu verecektir. Bir pamuk üzerine damlatacağın bu yağı makyajını temizledikten sonra cildine nazik hareketlerle uygulayabilirsin. :)

 

 

 

5.Marula Yağı

Antioksidan özelliğe sahip olan marula yağı adını Afrika’ya özgü marula ağacından alıyor… Hafif bir yağ olarak bilinen bu yağ türü, akneye meyilli hassas ciltlerde risk oluşturmadığı için rahatlıkla kullanılabiliyor. Yağlı ciltlerde de kullanılabilen marula yağı, gözenekleri tıkamıyor ve cildin nemini korumasına yardımcı oluyor.

 

 

Sen de cilde iyi gelen yağlar ile tanıştığına göre şimdi doğanın bize armağan ettiği bu güzelliklerden faydalanabilirsin… Cildinin ihtiyacına göre seçeceğin doğal yağları düzenli olarak kullanmayı unutma… :)

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr