Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Fular Kullanma Sanatı >>
4

Aksesuar deyince akıllara genellikle çanta, ayakkabı ve takılar gelse de aslında farklı kullanım şekilleriyle fularlar da olmazsa olmazlar arasında. Çoğu zaman ilkbahar ve yaz aylarında kullanılan bu aksesuarlar aslında mevsimsiz parçalardan. Sadece gelişigüzel boynuna sarabileceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Az sonra okuyacakların sana farklı desenlerdeki fularları nasıl farklı kullanabileceğini anlatacağız. İster gece, istersen de gündüz kıyafetine OXXO’nun birbirinden dikkat çeken fularlarıyla stilini tamamlayabilirsin. Çiçeklisinden çizgilisine, uzunundan kısasına, puantiyeden leopara, geometrik çizgilere kadar her kıyafetine uydurabileceğin birçok model bulabilirsin. Mesela çizgili denizci temalı bir bluz ile kullanılan canlı renklerdeki bir fular ile stiline son noktayı koyabilirsin. Hem kullanım rahatlığı açısından hem de şıklığın tamamlayıcısı olması açısından bu yaz da kıyafetini tamamlayacaklar. Tabii bizim önerilerimiz dışında sen de ayna karşısına geçip farklı bağlama şekilleri de deneyebilirsin. Kate Moss’dan Leandra Medine’ye, Gigi Hadid’den Kendall Jenner’a birçok sokak stili yıldızı da stilinde sıkça fularları kullanıyor. Sen de bu kervana dahil olup cool görüntünü her ortamda göstermek istersen önce fularları kullanabileceğin farklı stilleri anlattığımız bu yazıya, sonra da oxxo.com.tr’ye alalım.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boğazlara Atılan Düğümler

Boğaza bağlanan fularlar en sık kullanım şekli. Kısa ya da uzun fark etmeden bu parçaları boğazına sararak bağlayabilirsin. Özellikle basic tişört ve jean ceket ikilisiyle mükemmel uyum sağlıyor. Sade görünümüne renk ve hareket katıyorlar. Beyaz gömlek ile de çok uyumlular. İstersen gömleğinin yakasının önünden bağlayarak sarkıt, istersen bağlamadan gömlek yakalarından içeriye doğru aşağı bırak. Kısa fularları kareyi ortadan ikiye bölerek üçgen şekline getirip bağlamayı da deneyebilirsin. Özellikle bu bağlama yönteminde üçgen kısmını ön tarafa gelecek şekilde kullandığında western tarzını yakalayabilirsin.

Saç Tokası Gibi

Tokaya ihtiyacın var ama o an evde bulamadın mı? Fularların ne güne duruyor? İster at kuyruğu, istersen topuz istersen de bant şeklinde bu parçalardan yararlanabilirsin. Mesela kapüşonlu ceket ile eşofman veya şort ile yakaladığın spor görünümüne OXXO’daki baskılı fularlar ile hareket katabilirsin. Ya da yıldız desenli fular ile at kuyruğunu daha aşağıdan boynuna doğru topladığında bu görünümünle akşam arkadaşlarınla eğlenmeye de çıkabilirsin. Fularla plajda da sana eşlik edebilir. Yazın denizden çıktığında havluyla nemini aldığın saçına bant şeklinde bağladığında ne kadar cool olduğuna inanamayacaksın.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bileklik Görevi

OXXO’da birçok renk ve desende bulabileceğin fularları bileğine bağlayarak bileklik şeklinde kullanmayı da mutlaka denemelisin. Özellikle festivallerin başladığı bu dönemlerde parti stilini tamamlamana birebirler. Festival ruhunun getirdiği bohem tarzın olmazsa olmazı dememize gerek yok sanıyoruz. Fular kullanım şekillerinde tek sınırın kendin olduğunu unutma. Sadece bileğine değil, koluna, dirseğine veya ayak bileğine de bağlayarak stilinde farkını konuşturabilirsin.

Kemer Niyetine

Uzun fular ve şalları kemer gibi kullanmayı hiç denedin mi? Cevabın hayırsa hemen ilk programında bir jean, pantolon veya şort giyip kemer yerine fular kullanmanı öneriyoruz. Jean pantolon ve gömlek ikilisiyle çok cool duracağı kesin.

Çantana Renk Kat

Tabii ki fularları sadece boynunda ya da bileğinde kullanacaksın diye bir şart yok. İster gece ister gündüz bu parçaları çantana da düğümlemeyi deneyebilirsin. Hem ani bir rüzgâra karşı da hazırlıklı olmanı sağlıyor. Çantana hareket katmak istediğinde denemeni tavsiye ediyoruz. Ayrıca yazın en çok kullandığımız şapkalara da mükemmel uyum sağlıyor. Bir sonraki festivale giderken fularını şapkanın etrafından dolamayı dene.

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr