Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı? >>
0

 

 

Gün içerisinde fazlasıyla maruz kaldığımız ekran ışığı, güneş ve diğer etkenler göz çevremizi oldukça yoruyor… Hassas ve dikkatli uygulamalarla bakım yapılması gereken göz çevremiz bütün etkenlere karşı en iyi şekilde nemlenmiş olmalı. Değişen mevsim koşullarını da düşünürsek göz çevremiz narin dokunuşları hak ediyor. :) Sen de şimdi bakım rutinine dahil edebileceğin uygulamaları bizimle keşfetmeye hazır mısın? O halde göz çevresi bakımı hakkında bilmen gerekenleri hemen öğrenmek için bizi takip et! :)

Narin Dokunuşlar

Göz çevrenin ekstra hassas bir bölge olduğunu düşünerek bakımları narin dokunuşlarla uygulamalısın. Krem veya serum gibi ürünleri uygularken yüzük ya da serçe parmağını kullanarak küçük hareketlerle masaj yaparak göz çevreni nemlendirebilirsin.

 

 

 

Özel İçerikler

Göz çevresi bakımı konusunda kullanacağın ürünlerin içerikleri amaca yönelik olarak seni sonuca ulaştırabilir. Göz çevresinde oluşan ince çizgileri, yorgunluk belirtileri veya koyulaşma gibi durumlar için uygun olan ürünleri tercih edebilirsin.

  • İnce çizgiler;

Göz çevrendeki ince çizgileri gidermek için retinol içeren ürünler kullanarak yeni hücre üretimini destekleyebilirsin. Dokulara yardım eden retinol, gece kullanımı için uygun bir içerik… Gündüz ise yeşil çay içeren bir krem kullanmak ince çizgileri yok etmek için etkili olabilir.

  • Koyu halkalar;

Göz çevresi bakımı konusunda en çok vakit harcanan noktalardan biri koyu halkalar… Genetik kaynaklı veya uykusuzlukla bağlantılı olabilen bu durum için bakım rutinine yeni ürünler ekleyebilirsin. Genetik kaynaklı olan koyu halkaları tamamen yok etmek zor olsa da hafifletmek mümkün… Bunun için kafein veya K vitamini içeren krem ya da serum gibi ürünler kullanabilirsin.

  • Şişlik sorunu;

Göz çevresinde şişlikler genellikle yetersiz uyku veya su tüketimiyle alakalı oluyor. Bu durumun önüne geçebilmek için en az 6-8 saat arası uyumuş olman ve gün içerisinde en az 2 litre su tüketmiş olman çok önemli… Şişkinliği azaltmaya yardımcı ürünler kullanmak istersen bu ürünlerin içerisinde kafein veya yeşil çay özleri olmalı.

 

 

 

Makyaj Temizleme

Makyaj temizliği esnasında göz çevreni çekiştirmek veya sert hareketlerde bulunmak zararlı olacaktır. Nazik hareketlerle temizlik işlemini gerçekleştirmek mükemmeldir… Bunun için göz yapısına uygun olan alkolsüz makyaj temizleyicilerden birini tercih edebilirsin. Temizleme işleminde yuvarlak bir makyaj pamuğu kullanabilirsin. Pamuğun üzerine birkaç damla makyaj temizleyicisi damlattıktan sonra pamuğu gözünün üzerinde 20-30 saniye kadar tutabilirsin. Gözün kapalıyken yapacağın bu uygulama sayesinde gözünde bulunan makyaj ürünü yumuşayarak göz çevreni tahriş etmeni engeller. Bu işlemi gerçekleştirirken mutlaka hafif baskılar uygulamalı ve sert dokunuşlardan kaçınmalısın.

 

SPF Koruması

Birçok bakım konusunda güneşin zararlı etkilerinden bahsetmiştik… Yaz veya kış fark etmeksizin artık güneş ışınlarının cildimizi olumsuz yönde etkilediğini biliyoruz. Bu sebeple SPF içeren nemlendirici ürünler artık tercihlerimiz arasında yer alıyor. Konu göz çevresi bakımı olduğunda da aynı tercihlere yönelmek önemli… Bunun için SPF içerikli göz çevresi nemlendiricileri veya serumları kullanarak sen de güneşin yaydığı zararlı ışınlara karşı koruma kalkanı oluşturabilirsin.

 

 

 

Masaj Hareketleri

Özellikle yüz bölgesi için uygulanan yüz masajı uygulamaları çok popüler… Popüler olduğu kadar etkili sonuçlar veren bu masaj hareketlerini göz çevrene de uygulaman mümkün. Hatta bizce kesinlikle uygulamalısın! Güne başlarken veya uykudan önce göz çevrene masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırarak şişkinlik veya yorgunluk belirtilerini baskılayabilir. Gözünün iç kısmından dışarı ve yukarı doğru parmaklarınla yapacağın ufak masaj hareketleri mükemmel etki yaratacaktır. Bunu uygularken göz çevrene nemlendiricini veya serumunu uygulamış olman önemli…

 

Düzenli Uyku ve Egzersiz

Daha önce bahsettiğimiz gibi göz çevresi bakımı için yeni adımlar atmak istiyorsan öncelikle uyku düzenine dikkat etmen gerekiyor. :) Sağlıklı bir uyku düzeni sayesinde göz çevrende oluşacak şişliklerin veya koyu halka görünümünün önüne geçebilirsin. Ayrıca haftada en az kez egzersiz yapmak, tempolu yürüyüşlere çıkmak vücudumuza faydalı hormonları salgılatır ve bu durum cilt sağlığımızı da olumlu yönde etkiler…

 

 

Göz çevresi bakımı konusunda bilmen gerekenleri öğrendin, şimdi bakım rutinini güncelleme zamanı! :)

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr