Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / İçindeki Kovboyu Keşfet >>
2

19'uncu yüzyılda oluşan yepyeni bir yaşam biçimi Vahşi Batı. Herşey İngiliz kolonilerinin Amerika'nın batı bölgelerini işgal etmesiyle başladı. Yaşanan olaylar sonucu beraberinde yeni bir kültür ve stili de getirdi. 20'inci yüzyıla kadar her iki taraf için de hareketli günler yerini ateşkese ve sakinliğe bıraktı. Bizim hayatımıza ise bu akım 60'lı ve 70'li yıllarda, meşhur pazar sabahı klasiği haline gelen kovboy filmleriyle girdi. 2000'li yıllara kadar süren Vahşi Batı film akımı elbette moda dünyasının da ilgisini çekti. Hatta bu akım ilk kez 2014 yılında yüksek modaya geçiş yaptı. O gün bugündür Vahşi Batı'nın cesur, güçlü ve kararlı kovboylar tasarımcılara ilham kaynağı olmayı sürdürüyor. Haliyle bizlere de. Sonbahara kapımızı aralarken rotamızı Vahşi Batı'ya çeviriyoruz. Buranın eklektik tarzını kovboyun özgür ruhu ve feminen çizgisiyle harmanlayarak yepyeni bir koleksiyonla karşındayız. Vahşi Batı'nın vahşi kısmını attık, asi dünyanın kovboyu şehre indi. Country Life koleksiyonumuzla 21. yüzyılın modern kovboyu olmaya hazır ol.

 

 

Vahşi Batı'dan Esen Rüzgar

90'larda beri kimi zaman bolca kimi zamansa azar azar gördüğümüz bir akım Vahşı Batı. Her dönem farklı bir yorumla karşımıza çıkıyor. Fakat, özellikle 2018 Sonbahar-Kış defilelerinde bolca yer verilmişti Western akımına. Yani anlayacağın bu kış fazlasıyla göreceğiz kendisini. Birkaç anahtar parça ilekovboy tarzına kolaylıkla bürünebilirsin. Aman diyelim, baştan aşağı her detyı giyerek kıyafet partisine gidiyormuş hissi uyandırmamaya da dikkat et. Deriler, süetler ve denim ürünler bu tarzın ana unsurları. Lacivert, kahverengi tonları, beyaz, krem rengi, haki yeşili, hardal rengi ve bordo gibi tonları kovboy giyim tarzını kendi stiline uyarlarken tercih edebilirsin. Süet, püsküller, fırfırlar, kovboy botları, şapkalar (ki neredeyse olmazsa olmaz bir parça), metal tokalı veya zımbalı kemerler ise stilini tamamlayacak detaylar. Denim gömlek gibi klasiklerle başlayabilirsin mesela. Denim gömleği volanlı bir etek ile giyebilir, bu ikiliyi zımbalı bir kemerle de tamamlayabilirsin. Bu kış özelikle sokak stilinde Vahşi Batı'nın modern silüetini temsil ederken tüm bakışları üzerine çekeceğin garanti. Bu tarz ile hem feminen hem de maskülen olabileceğini de unutma. Gelelim Country Life koleksiyonumuza...

 
 
 
 
 
 
 
 
Country Life sezonun kovboy stilini feminen ve güçlü çizgisiyle ele alıyor. Hatta kimi zaman romantik bile diyebiliriz. Kırsal ve sayfiye bir bölgede yaşayan, her gün atıyla gezintiye çıkan ama şehrin hareketinden de vazgeçmeyen bir kız hayal et. Country Life tam da bu hayali yansıtıyor. Tabii, kovboy filmlerinden fırlamış gibi asi ve abartılı bir görünüme bürünmek istemiyorsan bize kulak vermende fayda var. Mesela seçtiğin parçalarda püskül, volan vb. gibi ana detayların tek parçada olmasına dikkat et. Aksi halde hem çok karışık bir görüntün olabilir hem de gerçekten bir kıyafet partisine gidiyormuş izlenimi verebilirsin. Mesela koleksiyonda yer alan isponyal paça pantolon ile daha düz kesimi olan bordo üstü birlikte giyebilirsin. Malum mevsim geçişi, serin havalarda bu kombin üzerine bir de mont atabilirsin. Daha feminen görünümlerden hoşlanıyorsan o halde koleksiyonda yer alan volan kollu bluzlar ile kalem etek veya boru inen pantolonu denemeye ne dersin? Vahşi Batı demişken kovboy botlarını ve metal tokalı kemeri de sakın unutma! Country Life koleksiyonunda bu parçaları farklı renk ve modellerde bulabilir sokaklarda Vahşi Batı rüzgarları estirebilirsin.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Sadece moda dünyası değil, sokak stili yıldızları da bu trendi fazlasıyla benimsedi. Chiara Ferragni, Rachael Wang, Chiara Totire, Ece Sükan, Carlotta Oddi, Elena Perminova gibi stil ikonları ve sokak stili yıldızları da kendi yorumlarıyla zaman zaman birer kovboya dönüşebiliyor. İlham almak istersen Instagram'dan hemen takibe al. Sözü geçmişken, henüz sadece 2 sezon yayınlanan West World'ü izlemediysen şiddetler izlemeni öneriyoruz. Vahşi Batı'da geçen ilk sezonunda bolca ilham bulacağına eminiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yenileri Keşfetmek için Tıkla!


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr