Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Kalıcı Bronzluk İçin Ne Yapmalı? >>
0

 

 

Yaz mevsiminde güneş yüzünü göstermeye başladığında gündeme gelen konulardan biri; bronzlaşmak… Sağlıklı yöntemlerle tam olarak güneşin zararlı ışınlarından korunarak güneşlenmek ve bronzluk elde etmenin mümkün olduğunu biliyoruz.

Şehirden kaçış için planladığın kısa tatil kaçamakları veya uzun süreli tatiller! Vücudumuzu güneşe teslim edip, istediğimiz bronzluğu yakaladıktan sonra ne oluyor? Tabii ki emeklerimizin boşa gitmesini istemeyiz. Yaz bitiminde vücudumuzda hala bronzluğun izleri kalsın isteriz. Peki kalıcı bronzluk nasıl sağlanır?

 

 

 

  • Beslenme Adımı

Bronzluk elde ettikten sonraki en önemli adımlardan biri su tüketimidir. Normal şartlarda da sağlıklı bir metabolizma için su tüketiminin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kalıcı bronzluk için de bu konunun önem taşıdığını belirterek her gün en az 2 litre su tüketmen gerektiğini hatırlatalım… :) Bol su içmek vücudu beslemenin yanında cildinin ihtiyacı olan nemi almasını da sağlayacaktır.

  • Cildini Nemlendir

Bronzluktan sonra oluşan cilt kuruluğunu önlemek ve bu bronzluğu kalıcı kılmak için cildi nemlendirmek çok önemli… Cildinin ihtiyacı olan nemi, cilt tipine göre tercih edeceğin krem veya losyonlarla sağlayabilirsin. Bunun yanı sıra vücut yağları kullanmak da oldukça etkili. Özellikle duştan sonra kullanacağın nemlendirici etkili yağların faydasını görebilirsin.

 

 

 

  • Duş Jellerine Ara Vermek

Kalıcı bronzluk nasıl sağlanır konusundaki en önemli konulardan biri duş jeli tercihi… Cildini kurutacak duş jellerinden uzak durarak bronzlukta kalıcılık yakalayabilirsin. Bunun için yağ bazlı vücut yıkama jelleri kurtarıcın olabilir. Duşun hemen ardından kullanacağın nemlendirici ürünlerle de bronzluğunu uzun süreye yayabilirsin.

  • Bronzluğa Destek

Zaman geçtikçe hayatı pratikleştiren ürünler daha da çoğalıyor. Mesela bronzluğun kalıcı olmasını destekleyen kremler bu konuda en iyi kurtarıcılar arasında! İçeriğinde yer alan destekleyici etken maddelerle vücuduna nem kazandırarak uzun süre bronzluğun keyfini çıkarabilirsin.

 

 

 

  • Güneşlenmeye Hazır Ol

Güneşlenmeden önce cildini hazırlamak, bronzluğun daha kalıcı olmasını sağlayacaktır. Bu konuda peeling sana çok yardımcı olacak… Güneşlenmeden önce cildini ölü deriden arındırmak ve pürüzsüz hale getirmek daha iyi bronzlaşmanın yolunu açacaktır.

  • Kuru Fırçalamaya Şans Ver

Doğal yapılı at kılı fırçaları son dönemde çok popüler… Cildi canlandıran fırçalama uygulaması bronzlaştıktan sonra da oldukça etkili. Düzenli olarak yapacağın fırça uygulamasıyla peelingten alacağın verimi katlayarak artırabilirsin. Cilt üzerinde biriken ölü derileri fırça yardımıyla giderip, canlı ve pürüzsüz bir görüntü elde edebilirsin.

 

 

 

  • Bronzluğu Vurgula

Bronzluğunu ön plana çıkarıp aynı zamanda nemlendirecek bir önerimiz var… Body glow ürünleriyle bu etkiyi yakalayabilirsin. Kalıcı bronzluk nasıl sağlanır konusunda belirttiğimiz adımları yapmanın yanı sıra ışıltı içeren vücut yağlarını da rutinine ekleyebilirsin. Bu şekilde ışıltılı bir görünüm elde ederken aynı zamanda bronzluğunu da ön plana çıkarabilirsin! :)

 

 

 

Kalıcı bronzluk nasıl sağlanır sorusu için sunduğumuz cevaplarla sen de bronzluğunu yazdan daha ötesine taşıyabilirsin! Elde edeceğin bronzluğu desteklemek ve vücuduna iyi bakmak senin elinde… :)

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr