Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Kuru Ciltlerin Soğuk Hava ile İmtihanı >>
3

Acı ama gerçek; sıcak ve güneşli günlerin yerini yavaş yavaş soğuk ve kuru hava alıyor. Değişen ruh halleri, sürekli yorgun ve depresif hissetme hali, içinde olduğumuz geçiş döneminin bir etkisi olsa da bu durumdan en çok da cildimiz etkileniyor. Sabahları kuru bir ciltle kalkıyor, ileriki aşamada cildin pul pul dökülüp çatlıyorsa, hele bir de zaten kuru bir cilde sahipsen senin için mücadele başlamış demektir. Soğuk hava dalgası ve cildin arasında yaşanan bu savaşın galibi olmak istiyorsan az sonra okuyacağın basit önlemleri ve bakım ritüelleri uygulaman yeterli olacak.  

 

 

 Ilık suyu tercih et!

Özellikle kışın sıcak suyla duş almayı seviyorsun biliyoruz. Fakat işi abartıp kaynar suyla duş aldığın veya yüzünü yıkadığın zaman cildin yağ dengesi bozuluyor ve kurumasına sebep oluyor. Ayrıca kullandığın sabun ve şampuanları da kurutmayan ve yağ içerenlerden seçmelisin.

Temizle ve Nemlendir!

Gün içerisinde sıcak ortamdan soğuk ortama girmenin de duş kadar cildine zarar verdiğini biliyor muydun? Dört mevsim günlük bakım ritüellerini aksatmamalısın. İlk adımın cilt tipine uygun temizleyiciyi ve nemlendiriciyi seçmek olsun. Her sabah ve akşam cildini günlük yağ ve kirden arındır, ardından nemlendir. Duştan sonra da kuruyan cildini nemlendirmeyi ihmal etme!

 

 

Koru!

Güneş koruyucu sanılanın aksine sadece yazın kullanılmamalı. Kış aylarında sen görmesen de güneş ışınları teninle temas halinde. Dışarı çıkarken güneş koruyucunu, eldivenini, atkını ve (sevmesen de) şapkanı almayı unutma.

Bol Su!

Yazın sıcaklarda edindiğin bol su içme alışkanlığını kışın kaybettiğini biliyoruz. Fakat cildinin kurumasının en büyük etkeni vücudundaki su eksikliği. Her gün en az 1.5-2 litre su içmeyi ihmal etme.

 
 
 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr