Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Mutlaka Tanışmanız Gereken 10 Parfüm >>
0

Mutlaka Tanışmanız Gereken 10 Parfüm

 

Karakterimizi en iyi yansıtan seçimlerimizden biri de parfümlerdir. Uzun yıllar sonrasında neredeyse kişiliğimiz gittiğimiz yerde de imzamız haline gelen kokular, karşımızdaki insanın hafızasında da yer etmemize yardımcı oluyor. Her sene dünyaca ünlü markalar tarafından bizlere sunulan yüzlerce parfüm arasından en güzelini seçmemiz için de kimi zaman saatler hatta günler harcamamız gerekiyor. Peki 2014/2015 sezonunda hangi markaların parfümşleri kült haline gelecek? Yeniden yorumlanan hangi kokular güzellik dolabımıza eklenecek? Parfüm alışverişine çıkmadan önce harcayacağınız saatleri birkaç dakikaya indirebilmek için bu sezon dikkatimizi en çok çeken 10 parfümü sizin için bir araya getirdik. İşte OXXO Blog olarak mutlaka denemenizi istediğimiz o kokular,

 

 

 

 

 

Versace Eros Pour Femme
 
Versace’nin 2012 yılında piyasaya sürdüğü erkek parfümü Eros’a arkadaş olarak gelen Versace Eros Pour Femme odunsu ve kalıcı kokuları sevenler için oldukça iyi bir alternatif.  İlhamını aşk tanrısı Eros’tan alan parfüm İtalyan limon kabuğu ve bergamut notalarıyla enerjinizi yükseltecek.  Yasmin, nar ve elma notasını tamamlayan misk otu sizden önce kokunuzun odaya dolmasına yardımcı olacak.

 

 

 

 

 

 

Salvatore Ferragamo Signorina Eleganza

Yetenekli İtalyan zanaatkarlar tarafından oluşturulan Signorina Eleganza saf kristalden yapılan şişesi ve altın kapağıyla en az kokusu kadar dikkat çekiyor. Üst notalarında greyfurt, armut, badem tozu, alt notalarında da paçuli ve beyaz deri notaları taşıyan parfüm, kadınsı ve zarif kokuları sevenlerin dolabında mutlaka yerini almalı.

 

 

 

 

  Fendi Fan di Fendi

  Kış aylarında odunsu kokular seçilmeli tabusunu yıkan Fendi, Fan di Fendi ismini taşıyan parfümüyle bütün meyveleri hizmetinize sunuyor. Japonya’nın simgesi Sakura   çiçeklerinden ilham alınarak hazırlanan parfümde ahududu, Japon armudu ve vanilya aromaları kullanıldı. Kokusuyla doğru orantılı olarak hazırlanan pembe kutusuyla   Fan di Fendi, soğuk havalara rağmen enerjisini kaybetmeyen kadınların en sevdiği kokular arasında girecek kadar iddialı!

 

 

 

 

 

 

 

 

Cartier La Panthere Extrait

Birkaç ay önce çıkardığı La Panthere kokusunu 2015 yılı için yeniden yorumlayan Cartier, La Panthere Extrait kokusunda odunsu notalarla çiçeksi kokuları bir araya getirdi.  Mathilde Laurent tarafından hayatı dolu dolu yaşayan kadınlar için hazırlanan La Panthere Extrait’de  gardenya ve misk otu bir arada kullanılarak baskın bir koku ortaya çıkarıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

  Repetto

  Tasarladığı bale ayakkabılarıyla zarafetin simgesi haline gelen Repetto bu iddiasını parfümüne de taşıdı. Olivier Polge tarafından hazırlanarak pembe   şişede sunulan kokunun orta notasında yer alan portakal özleri erik ve kiraz çiçeğiyle tamamlandı. Yoğun, kadınsı ve kalıcı kokulardan hoşlanan            kadınlar için hazırlanan Repetto, renkli şişesinde yer alan bale ayakkabılarıyla da tasarım konusunda dikkatleri üzerine çekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

Bulgari Knot

Ağustos 2014’te Knot isimli parfümlerini seri olarak yayınlayan Bulgari’in son kokusu ilhamını İtalya’nın rüzgarlı sahillerinden aldı. Temiz havanın yarattığı tazelik hissinin baz alınarak hazırlandığı kokunun özünü beyaz gül, lavanta, limon, narenciye, mandalina ve şakayık oluşturuyor. 30, 50  ve 75 ml’lik şişelerde sunulan Bulgari Knot, farklı kokuları sevenlerin radarına takılacak gibi görünüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chloe Love Story

İsminden anlaşıldığı gibi ilhamını aşktan alan Chloe Love Story romantik notalar seven kadınların da dikkatini çekiyor. Hafif ama etkili olması için gücünü farklı notaların birleşiminden alan koku Madagaskar yasemini, sandal ağacı ve portakal çiçeği notalarından oluşuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lanvin Me

Her daim kendinizi ön planda tutuyor ve mutluluğun kendinizi sevmekten geçtiğine inanıyorsanız çiçeksi notalardan oluşan Lanvin Me’nin size gün boyu eşlik etmesine izin verin.  Üst notalarında mandalin ve yaban mersini barındıran kokuyu alt notalarda sandal ağacı ve meyan kökü eşlik ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Karl Lagerfeld
 

Dünyaca ünlü tasarımcı Karl Lagerfeld kendi ismini taşıyan kokusuyla özgüveni yüksek kadınlara sesleniyor.  Misket limonu, şeftali,  gül tonlarına misk ve amberin eşlik ettiği         parfüm 21. Yüzyılın modern kadınına sesleniyor. Hafif olmasına rağmen kalıcı olan koku, bu özelliği nedeniyle pek çok parfüm severin alışveriş listesinde üst sırada yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paco Rabanne Eau My Gold

Paco Rabanne One Million serisiyle kült haline gelecek gibi görünüyor. Kadın ve erkek için hazırladığı One Million isimli kokusuyla satış rekorları kıran marka, şimdide Eau My Gold parfümüyle iddiasını daha da arttırıyor.  Gündelik yaşamında stresten uzak durarak mutlu yaşayanlar için hazırlanan kokunun notaları yeşil mango, greyfurt, menekşe yaprağı ve portakaldan oluşuyor.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr