Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Saçların Bahara Hazır mı? >>
0

 

 

Kış ayları boyunca soğuk havaya maruz kalan saçlarımız yeni mevsime hazır mı? Bahara uygun olarak saçlarımıza iyi bir bakım rutini oluşturabiliriz. Mevsime göre bakım rutinimizi güncellerken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var… Değişiklik yapmamız gereken detayları birlikte inceleyerek saçlarımızı bahara hazırlayalım. Şimdi bahar aylarında saç bakımı için bizi takip et!

 

 

 

1.Nemlendirme Adımı

Kışın kuruyan ve nem kaybına uğrayan saçlar için nemlendirici etkili bir bakım rutini belirlemek gerekiyor. Bunun için uygun olan nemlendirici etkili saç maskeleri kullanabilirsin. Haftada bir veya iki kere uygulayabileceğin yoğun etkili maskeler saçlarına kaybettiğin nemi kazandıracaktır. Aynı zamanda saç tipine uygun olarak tercih edeceğin saç kremleri de mutlaka bakım rutinine dahil olmalı…

 

2.Detoks Adımı

Saç diplerimizin de arınmaya ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız. Kış boyunca tıkanan gözenekler için peeling etkili saç bakım uygulamaları kurtarıcı olabilir. Bahar aylarında saç bakımı için detoks adımını çay ağacı yağı ile başlatabilirsin… Anti bakteriyel etkisiyle ön plana çıkan çay ağacı yağından birkaç damla avuç içine alarak saç diplerine dağıtabilirsin. 5-10 dakika kadar bekledikten sonra saçlarını şampuanla yıkama adımına geçebilirsin.

 

 

 

3.Kesim Vakti

Kış boyunca yıpranan saç uçlarını kestirmek saç sağlığın için oldukça önemli… Ayrıca sağlıklı bir şekilde saç uzatabilmek için düzenli aralıklarla kesim işlemine başvurmak olumlu sonuçlar verecektir. Dilersen yeni mevsime farklı bir giriş yapabilmek için saç kesiminde radikal değişikliklere de gidebilirsin… Sezonda ön plana çıkan bob kesim hoşuna gidebilir veya yüz tipine uygun başka bir kesim tercih edebilirsin. :)

4.Isıya Ara Verelim

Bahar aylarında saç bakımı için belirleyeceğimiz rutin içerisinde ısıyı mümkün olduğunca azaltmak konusu da var… Saçlarımızı fazlasıyla yıpratan ısı işlemlerini en aza indirerek ihtiyacımız olan nemi geri kazanabiliriz. Ayrıca mevsim itibariyle güneşin etkisini daha fazla hissedeceğimiz günlerde saçlarımızı ısıdan uzak tutmak faydalı olacaktır. Hatta güneşli günlerde dışarı çıkarken bile saçlarını şapka veya fular ile koruma altına almak saçlarını güneşin olumsuz etkilerinden koruyabilir.

 

 

 

Nemlendirici Saç Maskesi Tarifleri

 

Muzlu Saç Maskesi!

Günlük olarak tüketmeyi sevdiğimiz muz şimdi saç maskesi için iş başında! Saçlarını en iyi şekilde nemlendirecek olan bu maskeyi haftada 1-2 kez kullanabilirsin.

Malzemeler;

1 muz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Yapılışı;

Muzu püre haline getirdikten sonra içerisinde iki yağı da ekleyerek karıştırabilirsin. Karışım homojen hale geldikten sonra saçının tamamına uygulayarak 15-20 dakika kadar bekleyebilirsin.

 

Avokadolu Saç Maskesi!

Avokadonun popülerliği hiçbir zaman bitmeyecek! O hem diyet listelerinde hem de bakım rutinlerinde kendine yer buluyor… Avokadolu nemlendirici maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsin.

Malzemeler;

Yarım avokado

1 yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı bal

Yapılışı;

Avokadoyu püre haline getirdikten sonra yumurta ile karıştırabilirsin. Ardından yağ ve balı ekledikten sonra tekrar karıştırarak saç maskeni hazır hale getirebilirsin. Daha sonra tüm saçına uygulayarak 15-20 dakika kadar bekleyebilirsin.

 

 

Bahar aylarında saç bakımı için belirleyeceğin rutinin hazır… Sen de etkili nemlendirme adımları için elinden geleni yaparak her mevsim sağlıklı saçlara sahip olabilirsin.

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr