Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Sezonu Hareketlendiren Kısa Saç Modelleri >>
0

 

 

Mevsim fark etmeksizin kısa saç kesimleri için tercih edebileceğimiz birçok seçenek mevcut… Uzun süredir havalı ve dikkat çeken bu kesimlerden bazılarını denedik bazılarına ise henüz cesaret edemedik. :) Ama bahar ve yaz ayları geldiğinde kısa saç kesimlerinin bizi daha çok cezbettiğine eminiz… Yükselen sıcaklığın etkisiyle bizi bunaltmayacak saç modellerine yönelirken tarzımıza da farklılık katabiliyoruz. Şimdi ise birlikte sezonu hareketlendire 2022 kısa saç modelleri nelermiş öğrenelim! :)

1.Bixie Bob!

Bob kesim farklı formlarıyla karşımıza çıkarken hangisini deneyeceğimizi karar vermekte zorlanıyoruz! :) Geçen sezon long bob modelini fazlasıyla görmüşken şimdi sıra bixie bob kesimde! Çene hizasında kullanılan kısa bob kesim için farklı şekillendirme yöntemleri kullanılabiliyor. Hatta biraz kabartılmış olarak hafif dalgalarla süslenmiş kısa bob bu sezonun favorilerinden oldu diyebiliriz…

 

 

 

2.İddialı Pixie!

Klasikleşmiş kısa saç kesimleri vardır ve bu kesimlerin popülaritesi zaman zaman yükselişe geçer… İşte o kesimlerden biri pixie! Pixie, bir zamanlar Audrey Hepburn tarafından kullanılan ve ayrıca 50’li, 60’lı yılların da favorisi olan kesimlerden biri… İnce saç yapıları ve birçok yüz şekli için uygun olan bu kesim ikon olduğu kadar fazlasıyla cesaret de gerektiriyor! :) Ama bu kesimi tercih etmenin en güzel yanı uzun süren saç kurutma ve şekillendirme seanslarının süresini oldukça kısaltabilmek… :)

 

 

 

3.The Pullet!

80’lerin saç kesimi olan “pullet” ismini iki saç kesim modelinin birleşiminden almış… Pixie ve mullet saç kesimlerinin bir araya gelmiş hali olan bu formun günümüzde öncüsü ise Miley Cyrus! Fazlasıyla rock ‘n’ roll havasına sahip olan bu saç stilini kullanmak istersen şimdi tam zamanı… Aynı zamanda 80’li yılların stilini de yeniden canlandırmak harika! :)

 

 

 

4.Shag Kesim!

Dağınık ama bir o kadar da havalı görünmek shag kesimi ile mümkün! 2022 saç kesim modelleri arasında yer almadan önce 2020-2021 sezonunda da gördüğümüz bu model, pullet kesim gibi geçmiş yıllardan bu yana tekrar canlanmış durumda… Özellikle oval yüzler için ideal olan bu kesimde uzun perçemler olmazsa olmaz!

 

 

 

5.Kaküller Bizimle!

Kullanımı bazen zor olsa da kaküller bu sezonda da hiçbir yere gitmiyor… 2022 kısa saç modelleri içerisinde bob kesim üzerinde tercih edilen kaküller çok popüler! Yeni saç kesimine bir de kakül eklemek tamamen havanı değiştirebilir… Sıcak havalarda yağlanma riski yüksek olan kaküller için kuru şampuan kullanmak kurtarıcı olabilir.

 

 

Değişiklik yapmak istersen 2022 kısa saç modelleri ile bu mümkün… Fazlasıyla havalı ve çarpıcı modellerin bulunduğu bu sezonda senin favorin hangisi? :)

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr