Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Stil / Vintage, Modern ve Cool: Mom Jean >>
0

 


80’lerden ve 90’lardan günümüze ışınlanan mom jean pantolonlar son birkaç yıldır fazlasıyla popüler. Mavi tonlarından koyu renklere gardıroplarda demirbaş mertebesine gelen bu pantolonlar son dönemlerde sokak modasının yıldızlarından. Yüksek beli ve paçalara doğru hafifçe daralan rahat kesimiyle hem retro hem de modern bir çizgiye sahip. Annelerimizin gençlik yıllarının ana parçası yüksek bel mom jean pantolonlardan olan bu parçalar, seni hem vintage hem de oldukça cool ve tarz sahibi bir görüntüye kavuşturuyor. Öyle ki en büyük ilham kaynağımız moda haftalarına baktığımızda sokak modasında mom jeans trendine gelen birçok farklı yorumu görebiliyoruz. Sokak modası yıldızları geceden gündüze yorumladıkları kombinleri ile her ortama ayak uyduruyorlar. Kimisi mom jean’i ince topuklu sandaletler ile tamamlayarak partilerin yıldızı oluyor, kimisi de vazgeçilmez sneakerlar ile çabasız cool görünümü yakalıyor. Anlayacağın mom jean pantolon tam bir kurtarıcı parça. Elbette her parçada olduğu gibi mom jean giyerken de fiziksel özelliklerini göz önünde bulundurmanda yarar var. Çünkü yüksek beli ve aşağıya doğru daralan kalıbıyla var olan basen bölgeni daha geniş gösterebilir. Dolayısıyla mom fit jean gibi farklı seçenekleri deneyebilirsin. Bir dönemin Beverly Hills 90210`, Friends, Bizim Ev, İkiz Tepeler ve daha nicelerinin kostümlerinde de başrolde olan mom jean kombinleri için stil önerilerimiz de var elbet. 

 

 

 

 
 
 
Ani gelişen spontane bir programın var ve bir anda geliştiği için ne giyeceğini bilmiyor musun? Derin bir nefes al ve gardırobundaki o mom jean pantolonu kaptığın gibi üzerine geçir. Basic bir atlet ve sneaker ile hazırsın bile. Hoş bir kemer ve aksesuarlar ile kombinini tamamladığında çabasız bir şekilde trend görünüm yakalayacaksın. Kalıbı ve görünümüyle 90’lara göz kırpan mom jean ile baştan aşağı dönemin akımını yansıtmak istersen üzerine baskılı bol bir tişört giyebilirsin. Bu görünümünle alabildiğine vintage görünebileceğin gibi, stiline aksesuarlarınla da modern dokunuşlar katabilirsin. Mom jean’leri özellikle müzik grubu tişörtleriyle giymek oldukça revaçta. İster spor ayakkabı istersen de kısa topuk ayakkabı ile giyebilirsin. Bu ikili alışveriş, sinema, tiyatro gibi etkinliklerinde spor şık çizgisiyle favori görünümlerden bizden söylemesi. Ayrıca deri ceket ve stilettolar ile de gece şıklığını yakalayabilirsin. 90’larda mom jean ile en çok giyilen şeylerden biri beyaz gömlek ve tişörtlerdi. Ki bu sade görünümler normcore akımının da doğuşuna sebep olmuştu. Sen de mom jean’ini beyaz veya krem tonlarında şık bir gömlek ile kombinleyerek çok kolay bir şekilde şıklığı yakalayabilirsin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benzer şekilde mevsim geçişlerinde renkli trikolar, oversize kazaklar veya crop top üstlerle de çok hoş görünebilirsin. Buradaki kilit nokta  üzerine ne giyersen giy üstünü pantolonun içine sokman gerektiği. Gömlek ve mom jean ikilisi her zaman joker parçaların olarak gardırobunda veya seyahat bavulunda olması gerekenlerden. 

Son dönemlerde renklenen dış giyim parçalarıyla da uyum içinde yüksek bel mom jean modelleri. Özellikle renkli oversize kabanlarla modayı takip eden bir trend gurusu gibi görünmen mümkün. Trend gurusu demişken renkli çorapları da unutmayalım. Sadece üzerine giyeceklerinle değil, küçük detaylar ile sokak modasına ayak uydurabileceğini unutma. Büyük tokalı bir kemer, renkli çoraplar veya kıvrık paça boylarıyla farkını detaylar ile ortaya koyabilirsin. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr