Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Balkonunu Yeniden Tasarla >>
1

Balkonlar genellikle evlerde fazla eşyaların koyulduğu yerler olarak kullanılsa da, son zamanlarda dekorasyon fikirlerinin artmasıyla birlikte yeni bir yaşam alanı haline gelmeye başladı. 

Balkonlarımızın tasarımını yaparken oranında bir yaşam alanı olduğunu ve sıcak havalarında kapıda olduğunu unutmamak gerek :) İster büyük ister küçük olsun şimdilerde her mekana uygun eşya bulmak mümkün. Balkonunu yerlerinden, duvarlarına ve aydınlatmasına kadar baştan yaratmak seenin elinde. Üstelik evde bulundurduğun işe yaramayan eşyalarla bile istediğin görünümü elde edebilirsin.

                               

Özellikle yaz aylarında gündüz gece severek kullandığın balkonunu baştan yaratmak senin elinde. Birkaç ufak dokunuşla balkonunu bambaşka bir görünüme kavuşturabilirsin. Balkonun olmazsa olmazlarından biri de hiç şüphesiz çiçekler. Çiçekleri birçok farklı şekilde balkonunda kullanabilirsin. Küçük balkonunuz varsa çiçeklerinizi kancalar yardımıyla balkon demirinize asabilir veya tavandan sarkıtabilirsiniz.

                         

Genellikle küçük alana sahip olan balkonlarda masa kullanmak sıkıntılı olabiliyor. Hem balkonuna masa koyabilmen için hem de küçük alanları işlevsel olarak kullanabilmen için bir fikirde katlanabilir yarım masalar. Yarım masalar ile hem rahatlıkla balkonunu kullanılabilir hale getirecek hem de misafirlerinle birlikte rahat vakit geçirebileceksin.

                               

Balkona uygun sandalye seçimi başlı başına ayrı bir mesele. Gerek konforu gerekse dizaynı ile gönlümüzü çalacak bir sandalye bulmakla bitmiyor maalesef hem dekora hem de mekanın büyüklüğüne uygun olması da çok önemli. Son zamanlarda oldukça trend olan hem sandık hem de koltuk şeklinde ki balkon koltukları çok kullanışlı. Balkonunuzun boyutuna göre bir marangoza yaptırabileceğiniz gibi bahçe dekorasyon ürünleri satan mağazalardan da bulabilirsiniz. Masa yerine ise yuvarlak küçük sehpalardan faydalanabilirsin.

                                        

Balkonlarda kullanmayı sevdiğimiz diğer aksesuarlar ise, mumlar ve kilimler. Çizgi desenli kilimler balkonunu daha uzun ve geniş göstereceği gibi dekorasyonunu da renklendirecek unsurlar arasında. En beğendiğimiz dekorasyon ürünlerinden olan mumlar ile balkonunuzu aydınlatabilirsiniz. Üstelik kendi mumuluğunuzu evde kendiniz de çok kolay bir şekilde yapabilirsiiniz. Kullanmadığınız geniş bardaklar veya kavanozlara mumlarınızı yerleştirerek hem romantik hem de şirin bir görüntü oluşturabilirsiniz.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr