Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Yeni Yıla Lezzetli Başlangıç: Yılbaşı Menüsü >>
0

 

 

Yılbaşı akşamı, diğer günlerden farklı olarak umutla ve yeni hedeflerle birlikte yeni bir yıla adım atıyoruz… Her zamankinden farklı olarak modumuzu yükselten dekorasyonlar, kıyafet kombinleri ve buna uygun makyajlarla yeni yıla hazırlanıyoruz. Bu geceyi evde geçirecekler için hazırlık aşamasına yemek kısmı da dahil oluyor. :) Özenle hazırlana bir yılbaşı menüsü… Eğer sende yılbaşı akşamını evde geçireceksen harika bir menü hazırlaman için araştırmalar yaptık… Yılbaşı sofrası için özenerek hazırlayacağın menü için kararsız kaldıysan biz buradayız! :)

 

 

 

Bal Kabağı Çorbası

Yeni yıl ruhuna uygun bir yılbaşı menüsü için bal kabağı çorbasını deneyebilirsin… :)

Malzemeler;

250 gram bal kabağı

1 adet havuç

1 adet kuru soğan

1 adet patates

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı tavuk suyu

5 su bardağı sıcak su

Karabiber, tuz

Yapılışı;

Öncelikle bal kabağını, havucu, soğanı ve patatesi doğramalısın. Ardından tencereye zeytinyağını eklemeli ve doğradığın malzemeleri ilave edebilirsin. Bu karışımı 5 dakika kadar kavurmalı ve soğanlar şeffaf renge dönüştükten sonra tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyebilirsin. Ardından tuz ve karabiberi de dahil edebilirsin. Orta ateş seviyesinde havuçlar yumuşak kıvama gelene kadar pişirebilirsin. Çorba karışımın piştikten sonra blenderdan geçirip 2-3 dakika daha kaynatmalısın. İşte bal kabağı çorbası hazır!

 

 

 

Tavuklu Piccata Tarifi

Soslu tavuk sevenler için yılbaşı menüsü içerisine dahil olabilecek bir tarif…

Malzemeler;

4 parça tavukgöğsü

3 yemek kaşığı un

Tuz, karabiber

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos İçin;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay bardağı limon suyu

Bir avuç kadar maydanoz

Yapılışı;

Tavukgöğsü parçalarını bir bıçakla ortasından itibaren dikey şekilde kesmelisin. Tavuk parçalarını bu şekilde ince olarak dilimlemelisin. Ayrıca geniş bir tabak içerisinde unu, tuzu ve karabiberi karıştırabilirsin. Dilimlediğin tavukları karışımın içerisinde alıp dilimler unla kaplanana kadar içerisinde çevirmelisin. Bir tava içerisinde zeytinyağını kızdırdıktan sonra unla kaplı tavuk parçalarını pişirmeye başlayabilirsin. Tavukların rengi hafif bir şekilde değişene kadar pişirebilirsin. Daha sonra bu tavuk parçalarını servis tabağına alarak limon suyunu tavaya eklemeli ve dilersen kapya biberi ekleyerek bu karışımı 2 dakika kadar pişirebilirsin. Bu karışıma maydanozu da ilave ettikten sonra tabakta bekleyen tavuk parçalarını tekrar tavaya alıp pişirmeye devam edebilirsin. Sosla birlikte 2-3 pişen tavukları servis tabağına alıp bekletmeden tüketebilirsin. :)

 

 

 

Kremalı Patates Püresi

Tavuk ve et yemeklerinin yanına çok yakışan patates püresi yılbaşı sofranı süslesin! :)

Malzemeler;

5 adet patates

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı krema

1 çay bardağı süt

Karabiber, tuz, kimyon

Yapılışı;

Patatesler soyulup dörde bölündükten sonra tuz eklenmiş su içerisinde haşlanır. Başka bir tencereye krema, süt, zeytinyağı, krema, tuz, karabiber ve kimyon karışımı pişirilir. Bu karışım kaynayana kadar pişirme işlemi devam etmelidir. Ardından haşlanmış olan patateslerin suyu süzüldükten sonra patatesler ezilir. Daha sonra diğer tencerede hazırlanan karışım yavaş yavaş patatesin içerisine eklenir. Karışım homojen bir hale geldikten sonra hazır demektir! Afiyet olsun… :)

Kereviz Salatası

Yılbaşı menüsü için aranan salata tarifi geldi! :)

Malzemeler;

2 adet kereviz

1 adet limon

1 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

Tuz

3 yemek kaşığı rendelenmiş ceviz içi

Yapılışı;

Kerevizlerin kabuğunu soyduktan sonra bir kap içerisine rendelemelisin. Rendelenen kerevizlerin kararmasını önlemek için limon suyu eklediğin su dolu kaseye alabilirsin. Başka bir kap içerisine süzme yoğurdu, mayonezi ve tuzu ekleyebilirsin. Daha sonra suyunu süzdüğün kerevizleri bu karışıma ilave edebilirsin. Rendelenmiş ve küçük parçalar haline getirmiş olduğun cevizi de bu karışıma ekledikten sonra karıştırabilirsin. Kereviz salatasını servis tabağına aldıktan sonra üzerine zeytinyağı ekleyerek yılbaşı sofrana renk katabilirsin! :)

 

 

 

Vazgeçilmez Yılbaşı Kurabiyesi!

Yeni yıl ruhunun sembolü olan yılbaşı kurabiyesi için hazır mısın? Yılbaşı menüsü içerisinde akşamına lezzet katacak kurabiye tarifini mutlaka denemelisin… :)

Malzemeler;

2 adet yumurta

3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı toz şeker

2 buçuk su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 tatlı kaşığı zencefil tozu

1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı;

Toz şekeri, yumurtayı ve tereyağını bir kap içerisinde çırpmalısın. Karışım homojen kıvama geldikten sonra unu ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayabilirsin. Hamur ele yapışmayacak kıvama geldikten sonra streç filme sararak yarım saat buzdolabında dinlendirmelisin. Hamuru buzdolabından almadan önce fırını 180 derecede ısıtmalısın. Dinlenmiş hamuru iki parçaya ayırdıktan sonra merdane yardımıyla hamuru açabilirsin. Yılbaşına özel olarak seçtiğin kurabiye kalıplarıyla dilediğin şekilleri çıkarabilirsin. Çıkardığın şekilli kurabiye hamurlarını pişirme kağıdı serdiğin tepsiye dizebilirsin. Ayrıca üzerini süslemek için krema kullanabilir veya marketlerde bulabileceğin pasta süslerinden yardım alabilirsin. Önceden ısıttığın fırında 15 dakika kadar pişirebilirsin. Yılbaşı akşamına tat katacak zencefilli kurabiyeler hazır! :)

 

 

İşte şimdi mükemmel ve lezzetli yılbaşı menüsü hazır! Yeni yıla adım atarken sevdiklerinle birlikte bu anların tadını çıkarman dileğiyle… :)

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr