Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Doğru Maskaranı Bul >>
2

Ne kadar güzel makyaj yaparsan yap kirpiklerin sönükse asla günü yıldızı olamazsın. Sonuçta gözlerine anlamlı bakışlar veren ve makyajını tamamlayan en önemli detaylarda biri maskara. Kirpiklere hacim veren, uzatan veya dolgunlaştıran birçok maskara bulabiliyoruz. Fakat gel gör ki çoğu zaman doğru rimeli bulmakta zorlanıyoruz. Hatta istediğimiz sonucu vereceğini düşündüğümüz maskaraları satın alıp sonra da hayal kırıklığı yaşıyoruz. İşte burada asıl dikkat etmemiz gereken şey aslında nasıl bir kirpik yapısına sahip olduğumuz. Kirpiklerimizin yapısını ve ihtiyacını göz önüne alarak doğru fırça seçimi yapmak gerekiyor. Birbirinden farklı rimel fırçaları hakkında bir fikrin yoksa doğru maskara seçimi yapman için sana birkaç tüyo verebiliriz.

 

 

 

Uzun ve Seyrek Kirpikler

Kirpiklerin hem uzun hem de seyrek ise kalın ve kılları ve sık olan fırçaları tercih etmelisin. Bu fırçalar boşluklara da girerek kirpiklerinin daha dolgun olmasını sağlayacak. Bu tip kirpiklere sahipsen mümkün olduğunca kirpiklerine boya yüklemen gerekiyor.

Uzun ve Düz Kirpikler

Kirpiklerin ok gibi karşıyı gösteriyor ve asla kıvrılmıyorsa ilk önce kirpik kıvırıcıdan destek almalısın. Fırça ucu kıvrık olan maskaraları tercih edebilirsin. Önce kirpik kıvırıcı ile kıvır ardından maskarayı yukarıya doğru kıvırma hareketleriyle uygula.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dolgun ve Kısa Kirpikler

Kirpiklerin dolgun ama her seferinde kısacık kalıyorsa bir şeyler değiştirmenin vakti geldi. Kılları kalın ama aralıkları olan fırçaları kullanmayı dene. Bu fırça kirpiklerini topaklanma ya da birbirine yapışma yapmadan uzatacak. Böylece bakışların derinleşecek.

Seyrek ve Kısa Kirpikler

Kirpiklerinin hem kısa hem de seyrek olmasından şikayetçi misin? O halde hem uzatıcı, hem de yoğunlaştırıcı olan S şeklindeki fırçaları tercih etmelisin. Kirpiklerin hem uzayacak hem de dolgun görünecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birbirine Yapışık Kirpikler

Kirpiklerin yapışık olduğu için makyaj yaparken sorun yaşayanlardansan sert ve sık kıllı fırçaya sahip olan bir maskara seçmelisin. Fırçanın yapısı sert olduğu için hem kirpiklerini ayıracak hem de dolgun ve uzun görünecek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr