Yaşam /
Herkesin Sevdiği Lezzet: Mozaik Pasta >>
0
Çocukluğumuzun lezzeti mozaik pastayı evde kendin denemeye ne dersin? Üstelik 100% Türk lezzeti olan mozaik pastayı tatmayan yoktur. Yapımı oldukça kolay ve basit olan mozaik pastanın en önemli özelliklerinden biri pişme ve fırınlama gerektirmemesi. Her evde bulunan basit malzemelerle yapılan bu muhteşem lezzeti gelin birlikte deneyelim. Tarifte damak zevkine göre ufak değişiklikler yapabilirsin. Mozaik pasta nasıl yapılır diyorsan cevabı burada. Annelerimizin yaptığı bu lezzeti bir kere de bizler onlar için yapalım değil mi ama
Gelelim tarife;
İhtiyacın Olanlar
- 1,5 paket pötibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 avuç Antep fıstığı (Damak zevkinize göre ceviz ve fındıkta olabilir.)
* Kuruyemiş eklemek istemeyenler mevsim meyvelerinden de ekleyebilirler.
Yapılışı
Öncelikle bir kabın içinde bisküvileri kırın. Tereyağını eritin. Tereyağı, süt, şeker ve kakaoyu bisküvilerin üzerine ekleyin. Kuruyemiş veya meyvelerinizi ekleyin ve karıştırın. İyice yoğurduktan sonra istediğiniz şekli verebilirsin. İster streç filme sarıp rulo haline getirebilir, isterseniz kek kalıbında şekil verebilirsin. Ve buzlukta 2 -3 saat kadar donmasını bekliyoruz. Servis öncesinde 200 gram kadar sütlü çikolatayı benmari usulü erittikten sonra mozaik pastanızın üzerine gezdirip bolca Antep fıstığı tozu ile süsleyin. Ve mozaik pastanız hazır. Afiyet olsun.