Yaşam /
Kış Lezzeti: Zencefilli Tarçınlı Kurabiye >>
0
Kışın en sevilen yiyeceklerden biri şüphesi kurabiyeler. Özellikle çay ve kahve saatlerinde yemeye doyamayacağın bir lezzeti seninle paylaşmak istedik. Zencefilli ve tarçınlı kurabiyeler soğuk havaların sevilen lezzeti. Pratikliği sayesinde yılın ilk gününde 15 – 20 dakikanı ayırarak sevdiklerine hem şirin hem de lezzetli bir kurabiye ikram edebilirsin. Kahve, çay veya istersen soğuk sütle tercih senin.
İhtiyacın Olanlar;
- 175 gr tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı;
Şeker ve tereyağını mikserle iyice karşına kadar çırpın. İyice karıştıktan sonra içine yumurtayı ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra elediğin unu, kabartma tozunu ve baharatları ekleyip yoğurun. İyice yoğurduktan sonra şekillendirebilirsin. Eğer merdaneyle açıp ince kurabiyeler elde etmek istiyorsan, yarım saat bir saat arasında buzdolabında hamuru dinlendirmelisin. Böylece daha kolay açılır ve şekil alır. Merdane yardımı ile hamuru açıp kurabiye kalıplarıyla kesebilir veya elinle şekil verebilirsin. 180 derecelik fırında şekillerin inceyse 8 dakika, kalınsa 15-20 dakika pişir. Afiyet Olsun.