Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Pantone 2017 Yılının Rengini Seçti >>
0

Her sene olduğu gibi bu senede yılın rengi seçildi. Pantone tarafından seçilen yılın en moda rengi Greenery oldu. Bu yıl renk seçimlerinde dünyada yaşanan stres ve gerginliğin dikkate alındığını söyleyen Pantone Yetkilileri yeşil rengin tüm dünyaya iyi geleceğini belirtiyorlar.

Doğanın rengi olan yeşil ayrıca dünyadaki betonlaşma ve kentleşmeye de dikkat çekiyor. 2017 rengi olan yeşili dekorasyon, mobilya ve moda dünyasında sık sık göreceğiz. Pantone, yılın rengini seçerken tasarım trendlerini ve sosyo-ekonomik politikaları detaylı olarak ele alıyor. Baharı ve yeniden canlanmayı hatırlatan yeşil umarız düşünüldüğü gibi tüm dünyaya iyi gelir.

                                                         

Greenery rengini bu sene defilelerde yavaş yavaş görmeye başlamıştık. Daha sık göreceğimiz yeşil rengini tek renk olarak veya desenlerde de görmemiz mümkün. Enerji dolu bir renk olan Greenery sarı ve yeşil karışımından oluşuyor. Pantone Greenery rengine uyumlu olan renkleri de belirledi. Bu renkler ise Hazelnut (Fındık), Primrose Yellow (Çuha Çiçeği Sarısı) ve Pale Dogwood (Soluk Kızılcık) renkleri oldu.

                                                     

Pantone yılın rengini seçerken, bu renge ek olarak birçok farklı trend olacak renkleri de seçiyor. Yukarıda Greenery ile uyumlu olan renkleri belirtmiştik. Diğer trend olacak renkler ise şöyle; Kale (Yoğun Yeşil), Niagara (Mavi), Pink Yarrow ( Pembe Civanperçemi), Lapis Blıe( Lapis Mavisi), Island Paradise ( Cennet Adası) ve Flame (Alev). Aşağıda ise Pantone'nin hazırladığı yılın rengi videosunu izleyebilirsin :)

 

                                                    

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr