Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Sağlıklı Bir Öğün: Kinoalı Tavuk Tarifi >>
0

Süper besin Kinoayı bilmeyeneniz yoktur. Tahıl gibi görünen ama aslında bir bitkinin tohumu olan kinoa yüksek besleyici özelliği ve protein içeriği ile çok seviliyor. Özellikle diyet listelerinde de sık sık adı geçen kinoa kilo yapmıyor. İster tek başına, ister salatanın içine, istersen tavuk yemekleri ile tüketebileceğin kinoayı senin için denedik. Tavukla çok yakışan tavuklu kinoa ile öğle veya akşam yemeklerini renklendirebilirsin. Üstelik kinoa, gluten içermediği için gluten hassasiyeti olanlar için de önemli bir besin kaynağı.

                                      

İhtiyacın Olanlar;

* 500 gr tavuk

* Yarım limon suyu

* 3 Çay kaşığı zeytinyağı

* Karabiber

* Köri

* 200 gram kinoa

* Roka

* Marul

* 1 avokado

* 1 salatalık

* 1 domates

* 2 dal Yeşil soğan

* Göz kararı tuz

Hazırlanışı;

Öncelikle tavukları marine ederek işe başlamalısınız. Bir gece öncesinden marine işlemini gerçekleştirmek daha lezzetli bir sonuç almanızı sağlayacaktır. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, köri ve karabiberle iyice harmanladığınız tavukların ağzını iyice kapatıp dolapta bekletin. Marine işlemi tamamlandıktan sonra tavuklarınızı ızgara veya sote işlemi ile hazırlamalısınız. Kinoanızı haşlayın. Kinoayı soğutun ve bir kaseye boşaltın. Yeşillikler, salatalık, yeşil soğan, domates ve diğer malzemeleri doğrayıp ekleyin. İyice karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve limon ekledikten sonra tavukları üzerine alıp servis edebilirsiniz.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr