Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Tüm Zamanların En Kült Filmleri >>
0

 

 

Bazı filmler vardır izlerken kendine hayran bırakan, bir solukta izlediğin. Bazıları da var ki kaç kere izlersen izle hiçbir zaman sıkılmadığın ve her defasında daha da etkileyen. Unutulmaz filmler arasında yerini alan bu filmler kült yapımlar arasında. Hem insanda bıraktığı izler açısından hem de genel kültür açısından bu yapımlar mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında. Yabancılardan yerli filmlere, dramlardan fantastik filmlere tüm zamanların en çok izlenen filmleri senin için derledik.

 

 

 

Hayat Güzeldir

1999 yapımı en iyi filmler arasında ilk sıraya girecek kadar etkileyici. Tarih filmlerini seviyorsan mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında. Film, II. Dünya Savaşı’nın birkaç yıl öncesini anlatarak başlıyor. Savaş sırasında Guido, Dora ve oğulları kendilerini bir anda savaşın ortasında bulur. Toplama kampına götürüldüklerinde Guido, oğluna esir kampının ve savaşın bir oyun olduğunu söyleyerek onu korumaya çalışır. II. Dünya Savaşı’nın sivillerin üzerindeki yıkıcı etkisini beyaz perdeye en iyi uyarlayan filmlerden biri Hayat Güzeldir. Gösterime girdiği dönem En İyi Yabancı Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Film Müziği olmak üzere üç dalda Oscar ödülü kazanmıştı.

II. Dünya Savaşı ile ilgili filmlere meraklıysan Kitap Hırsızı, Schinler'in Listesi, Çizgili Pijamalı Çocuk, Piyanist, Sevastopol İçin Savaş, Ufaklık,  yapımlarını da izlemeni tavsiye ediyoruz.

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Her Çocuk Özeldir

Hint filmleri her ne kadar uzun olsa da sandığından da etkileyici olabiliyor. 3 Ahmak filminden sonra Bollywood yapımları arasında en güzel filmler arasında Her Çocuk Özeldir. Filmde harfleri sayıları algılama problemi yaşayan Ishaan çevresi ve ailesi tarafından tembel geri zekâlı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verilir. Burada tanıştığı resim öğretmeni ise Ishaan’daki sorunu fark eder ve içindeki yeteneği açığa çıkarır. Küçük çocuğun umutsuzluğa kapıldığı anda öğretmeni ile arasında gelişen bağ çocuğun hayatını değiştirir. Duygu dolu filmde tüylerinin diken diken olmaması, içinin titrememesi mümkün değil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Akıl Oyunları

Efsane filmler arasında olan Akıl Oyunları’nda Russell Crowe’u başarılı performansı ile izliyoruz. Film Nobel ödüllü Amerikalı matematikçi John Nash'in hayat hikâyesini anlatıyor. Nash, öğrencilik yıllarından itibaren hayaller görmeye başlar. Mezuniyetinden sonra paranoid şizofren olduğu ortaya çıkar ve tedavi olmak için hastaneye yatırılır. Taburcu olduktan bir süre sonra hastalığı kendi çocuğuna zarar vermesine neden olacak noktaya gelince eşi yeniden hastaneye gitmesi gerektiğini düşünür. Uzun süre hasta olduğunu kabul edemese de sürekli gördüğü kız çocuğunun hiç büyümediğini fark edince hasta olduğunu kabullenir. Akıl hastalığını fark etmesiyle onu kontrol etmeyi ve bu hayallerle yaşamaya alışır.

 

 

 

 

 

 

 

Mumya Serisi

Fantastik filmler denince ilk akla şüphesiz Marvel serisi, Spiderman, Batman gibi filmler geliyor. Ama 1999 ile 2008 yılları arasında ilgiyle izlenen Mumya Serisi de iddialı filmlerden. Film, Mısır mumyalarının gizemini konu alıyor. Binlerce yıl önce Mısır’da İmhotep, başrahibi ile firavunun gözdesi Anck Su Namun gizli bir aşk yaşar. Yakalandıklarında ise korkunç bir cezaya çarptırılırlar. Cezaları korkunç olur. Anck Su Namun intihar eder, İmhotep ise Ölüler Şehri Hamunaptra’ya diri diri gömülmeye mahkûm edilir. Korkunç ceza infaz edilirken, rahip geri döneceğine yemin eder. 1923'te Amerikalı maceracı Rick, Hamunaptra’yı bulmak isteyen İngiliz kardeşlere rehberlik eder. Kaypak Johnathan, hazinelerin hayallerini kurarken, Evelyn’in merakı ise tamamen bilimseldir. Üçlü bilmeden korkunç laneti uyandırırlar. 3 seriden oluşan aksiyon dolu film, fantastik filmler kategorisindeki kült yapımlardan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr