Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Bu Yaz Ne Okusak? >>
0

Bu yıl ne kadar kitap okudun hiç düşündün mü? Kış aylarında iş ve okul koşuşturmasında geri plana attığın kitaplara şüphesiz yaz aylarında sen de daha fazla zaman ayırıyorsundur. Yıl içinde okumak için satın alıp sıraya koyduğun ama bir türlü okumaya zaman ayıramadığın kitapları gün yüzüne çıkarmanın vakti geldi.  Ne de olsa plajda, deniz ve güneşin tadını çıkarırken, şezlongta uzandığın zamanı kitap okuyarak değerlendirmek birçoğumuzun en sevdiği plaj aktivitesi. Sen sıraya hangi kitapları koydun bilemiyoruz ama biz bu yaz tatilde okuman için elinden düşüremeyeceğin birbirinden farklı kitapları senin için derledik bile. Kitap arayışındaysan bu listeye göz atmadan karar verme.

 

 

 

 

 

Koku-Patrick Süskind

Almanya'da ilk yayımlandığında olay yaratan, Koku adlı roman 18. yüzyıl Fransası'nda geçiyor. Kitabın kahramanı Jean-Baptiste Grenouille tüm insani duyumlardan ve duygulardan yoksun, salt kokulara karşı görülmedik ölçüde duyarlı ve istediği kokuları üretebilmek için cinayet işlemekten kesinlikle çekinmeyen bir katildir. Herkesin ve her şeyin kokusunu alan ve tüm kokuları üretmekte gerçek bir dahidir. Grenouille, kendi kokusunun bulunmadığını, onun bulunduğu yerlerde insanların insan kokusunu alamadıklarını anladığı gün dünyasını da yitirir. Kendisi için tek çıkar yol, başkalarına onun için sanki insanmış izlenimini verebilecek kokular sürünmektir. Aynı zamanda The Parfume adında filmi de çekilen kitabı elinden düşüremeyeceksin.

 

 

 

 

 

 

21.Yüzyıl için 21 Ders- Yuval Noah Harari

Bilimsel ve tartışmaya yönelik kitaplardan hoşlanıyorsan bu kitabı çok seveceksin. Yuval Noah Harari’nin ilk kitabı Sapiens’te insanın nasıl önemsiz bir hayvandan dünyanın efendisine dönüştüğünü, ikinci kitabı Homo Deus’ta çarpıcı öngörüleri ile insanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu ele almıştı. Bu kitapta ise yüzyılımızın eşi benzeri görülmemiş teknolojik ve ekonomik kırılmalarıyla ve yaşanan aralıksız değişimlerle başa çıkabilmek için önemli soruları tartışmaya açıyor. Bugüne ve geleceğe yönelik düşündüren kitap şüphesiz seni derin düşüncelere daldıracak. Yazarın Sapiens ve Homo Deus kitapları da bu listeye kesinlikle dahil edilebilecek eserlerden.

 

 

 

Ikigai-Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı- Hector Garcia, Francesc Miralles

Hayatın koşuşturmasında kimi zaman fazlaca strese kapılıp mutlu olmayı unuttuğun oluyor mu? Ya da kimi zaman seni neyin mutlu ettiğini unutuyor veya mutlu olmak için bir sebebin olmadığını mı düşünüyorsun? İşte sana tatilde tüm düşüncelerini değiştirecek bir kitap. Uluslararası çok satan bir rehber olan Ikigai’yle her günün bir anlam kazanacak. Kitapta Japonlar’dan ve onları yataktan kalkmaları için bir sebepleri olan ikigailerinden bahsediliyor. İlham verici ve rahatlatıcı bu kitap sana kendi ikigaini keşfetmen için gerekli tüm bilgileri veriyor.

Olağanüstü Bir Gece- Stefan Zweig

Suç ve dram türündeki Olağanüstü Bir Gece adlı kitap, seçkin bir burjuva olarak rahat bir hayat yaşarken giderek duyarsızlaşmasını ve bu adamın hayatındaki dönüştürücü deneyimin hikâyesini konu alıyor.Kahramanımız sıradan bir pazar gününü at yarışlarında geçirirken, ilk kez bir suç işler. İşin ilginç yanı ise bu sayede yeniden bir şeyler hissetmeye başladığını farkeder. Kendini yeniden keşfederek kötücül ve ateşli hazları olan gerçek bir insan olduğunu farkeder. Yaşadığı o tek an hayatını tamamen değiştirecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr