Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Hazırlan: Evde Yoga Zamanı! >>
0

 

 

Çok farklı bir sürece girdiğimiz bu dönemde evde geçirdiğin vakti nasıl değerlendiriyorsun? Kimimiz çalışarak kimimiz eğitimimize devam ederek Covid 19 mücadelesine dahil oluyoruz. Hayatımızı buna göre şekillendirerek hiç yaşamadığımız bir duruma tanıklık ediyoruz. İzolasyon günleri çerçevesinde sosyal mesafemizi korurken iş ve eğitim dışında kalan zamanlarda olabildiğince kendimize vakit ayırmalıyız.

İlgi alanlarımıza, spora, müziğe ve mutfağa fazlasıyla yer verebildiğimiz Covid 19 günlerinde kendimizi keşfe çıkıyoruz. Şehrin kalabalığından bir anda uzaklaşmamızın ardından sakince iç dünyamıza yolculuk ediyoruz. Ayrıca salgın hastalığının etkileriyle baş edebilmek için biraz kendimizi dinlemeye ve vücudumuzu gevşetmeye ihtiyaç duyuyoruz. Bunların sonucunda neler yapabilirim diye düşünüyorsan doğru yerdesin. OXXO Blog olarak sana bir önerimiz var… Evde Yoga! Rahatlamaya hazırsan başlayalım.

 

Evde Yoga Nasıl Yapılır?

Zihnimizi ve bedenimizi huzura erdirecek olan yoga sayesinde sen de rahatlayabilir; hayatının bir parçası haline getirebileceğin evde yoga uygulamaları ile birçok şeyi değiştirebilirsin. Düzenli yapılan yoganın etkisiyle, duruşundan beslenme tarzına kadar her şeyi yoluna koyabilirsin.

 

 

 

1.Sana Özel Bir Alan

Evde yoga yapmak için öncelikle kendine rahat ve huzurlu olduğun bir alan seçmelisin. Dikkatini dağıtacak eşyalar bu alandan uzak olmalı… Matını serip hareketlerini rahatlıkla yapabileceğin genişlikteki alanı yogadan önce biraz havalandırabilirsin.

2.Rutine Bağlı Kalmak

Birçok egzersizde olduğu gibi evde yoga konusunda da istikrarlı olmalısın. Kendin için en iyi olanı deneyerek bulabilirsin. Her gün yapabileceğin birkaç hareket ile yoga konusunda kendini geliştirebilirsin. Eğer her gün vakit ayıramıyorsan sadece belirlediğin bir program dahilinde bunu yapabilirsin. Başlangıç olarak evde yoga için günlük 20-30 dakika ayırabilirsin. Daha sonra ilgine ve isteğine bağlı olarak bu süreyi artırabilirsin.

3.Kendini Dinlemek ve Denemek

Eğer yoga konusunda ilk deneyimin olacaksa, kendini çok zorlamamalısın. Çünkü yoganın amacı rahatlamak ve gevşemek… Olabildiğinden fazlası için kendini yorarsan evde yoga uygulaman amacına ulaşamayabilir. Buna bağlı olarak başlangıçta yapacağın kolay hareketlerle vücudunu yogaya alıştırabilirsin. Zamanla yoga pozisyonlarına alışıp düzenli ve sabırlı bir şekilde devam edersen sen de vücudunun değişimine şahit olup şaşırtıcı ve güzel sonuçlarla karşılaşabilirsin!

 

 

 

4.Müziğin Vazgeçilmez Etkisi

Her alanda bizlere çok şey katan müzik sayesinde kendini motive edebilirsin. Sakin ve odaklanmana yardımcı olacak müziklerle evde yoga uygulamanı keyifli hale getirebilirsin. Müziğin güzel etkisi ile yoga sürecin için gereken enerjiyi toplaman mümkün… Aşağıda paylaştığımız playlist önerileri hoşuna gidebilir. smiley

https://open.spotify.com/playlist/030MApsBuv8ooJJqUd4EXW

https://open.spotify.com/playlist/2chE8i2pxtLEhN0LyDdIX9

https://open.spotify.com/playlist/2eKvCFBtbiH38wVha4BFfW

5.Yoga İlhamı İçin Rahatlık

Evde yoga yaparken rahat parçalar tercih etmen çok önemli… Her hareketi kolaylıkla yapabilmen için ekstra esnek ve yumuşak dokulu kıyafetler tercih etmelisin. Bunun için Oxxo’nun Spor Giyim koleksiyonu sana yardımcı olabilir. Dikişsiz atlet ve tayt modelleri ile evde yoga için aradığın konforu yakalayabilirsin.

Sana önereceğimiz dikişsiz dokulu crop atlet modelleri ilgini çekebilir… Onların içinde kendini huzurlu ve mutlu hissederek evde yoga yapabilmek için gereken enerjiyi alabilirsin. Günlük hayatında da kullanabileceğin dikişsiz atlet modelleri sayesinde ruhunu canlandırabilirsin.

 

 

Seni rahatlatacak yoga hareketlerini özgürce yapabilmen için esnek dokulu taytlar tercih edebilirsin. Özellikle evde yoga için ideal seçenek olan yüksek bel tayt modelleri ile rahatlığın ve esnekliğin keyfini çıkarabilirsin.

 

 

 

Başlangıç İçin Etkili Yoga Hareketleri

1.Köprü Duruşu

Bütün vücudunu esnetebileceğin köprü duruşu ile kendini rahatlatabilirsin. Bunun için sırt üstü uzanarak tüm vücudunu yukarı kaldırmalısın. Ellerinle ve ayaklarınla yere basınç uygularken olabildiğince vücudunu esnetmelisin. Bu hareketi başlangıç için 30-40 saniye kadar yapabilirsin. Bu konuda kendini geliştirmek için köprü hareketine çeşitlilik katabilirsin. Daha ileri seviyelerde köprü duruşunu ayak ucunda durarak da yapabilirsin.

 

 

 

2.Çocuk Duruşu

Dizlerinin üzerinde yere oturarak yüzüstü şekilde ellerini öne doğru uzatarak çocuk duruşu için hazır olabilirsin. Kollarını ileri doğru uzatıp 30 saniye kadar bu pozisyonda kalabilirsin. Çocuk duruşu seni hem bedensen hem de zihinsel olarak rahatlatabilir.

 

 

 

3.Kedi Pozu ve İnek Pozu

Ellerin ve dizlerin yerde olacak şekilde masa pozisyonu alarak kedi ve inek duruşuna başlayabilirsin. Derin bir nefes aldıktan sonra omurganı yukarı doğru yavaşça itmelisin. Bunu yaparken başını da yere doğru indirmelisin. Nefes verirken inek duruşuna geçebilirsin. İnek duruşu için omurganı aşağı doğru iterken başını yukarı doğru kaldırmalısın. İki hareketi nefesinle senkronize bir şekilde yapabilirsin. Nefes alırken inek duruşu, ardından nefes verirken kedi duruşunu yapabilirsin. Yine 30 saniye boyunca uygulaman yeterli olacaktır.

 

 

 

4.Derin Gevşeme

Başladığın evde yoga uygulamanı derin gevşeme ile sonlandırabilirsin. Bu pozisyon için çok yumuşak ya da çok sert olmayan bir mat üzerinde sırtüstü uzanmalısın. Kollarını yana bırakarak avuç içlerini yukarı doğru çevirmelisin. Bütün vücudunu serbest bırakırken odaklanarak derin bir şekilde nefes alıp vermelisin. Burada konstantre olmak çok önemli… Bedeninin gevşediğini hissederek gözlerini kapatabilirsin. Derin gevşeme pozisyonunda süreyi kendin belirleyebilirsin. Evde yoga uygulamanda bu pozisyonu mutlaka uygulamalısın.

 

 

 

 

 

 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr