Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / İlişki Rehberi: İlk Buluşmada Yapmaman Gereken 25 Şey >>
0

İlk buluşma ilişkiniz için dönüm noktalarından. Bu önemli günde nereye gideceğiniz, ne giyeceğiniz veya ne yiyeceğinizden çok daha önemli şeyler daha var nasıl davranmanız gerektiği. Takındığınız tavır, seçtiğiniz kıyafet, yaptığınız makyaj hepsi ayrı ayrı çok önemli. OXXO İnternet Ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu yazıda ilk buluşmada yapmaman gereken şeyleri yazdık.

- Eski ilişkilerden bahsetme :) Eski ilişkilerinden bahsetmek karşı tarafı gereceği gibi gereksiz muhabbetler açılmasına sebep olabilir.

- Kıyafetini ve makyajını çok abartma bakımlı görün. Sade fakat şık bir görüntü her zaman için daha cool görünmeni sağlayacaktır. Toprak tonlarında bir makyaj ve düz bir fön ile güzel bir görünüm elde edeceksin.

- Asla tokum deme, spagetti, kanat, hamburger yeme :) İlk buluşmanın heyecanıyla yemekten güçlük çekeceğin yiyeceklerden uzak durmalısın. Hiç birimiz kıyafetimize spagettiden yağ sıçramasını istemeyiz değil mi :) Daha sağlıklı tercihler yaparak hem mideni rahat tutacaksın hem de pişmanlık yaşamayacaksın. Ton balıklı veya peynirli bir salata güzel tercihler arasında olabilir.

                                                                    

- Bana her şey uyar fark etmez sen bilirsin sen karar ver deme! Böyle yaparsan ilk buluşmada ipleri karşı tarafın eline verebilirsin. Kendi fikrini söylemekten çekinme.

- İlk buluşma dışarıda olsun mutlaka evine dön!

- Gazlı içecekler içme, alkolü çok kaçırma! Taze sıkılmış meyve suyu veya bir kadeh şarapla geceyi kapatabilirsin.

- Sarımsaklı ve soğanlı şeyler yeme! Ağız kokusundan kimse hoşlanmaz. Bu sebeple siparişini verirken sarımsak ve soğan içermemesine dikkat et.

- Maddi sorunlarından, ailevi sorunlarından bahsetme! İlk buluşmada bahsetmemen gereken şeylerden biri de kesinlikle ailevi sorunlar ve maddi sorunların. Sıkıcı konulardan uzak durup vaktini onu daha çok etkilemek için kullanmalısın.

- Küçük yeğeninden bahsetme! En önemli noktalardan biri de küçük yeğenin veya kuzeninden bahsedip saatlerce karşı tarafı sıkman, ilk buluşmanız için olumsuz sonuçlanabilir.

- Kilo ve diyet kelimelerini mümkün olduğunca az kullan!

- Dedikodu yapma! İlk buluşmada kimse dedikodu dinlemek istemez özellikle arkadaşlarının ve aile bireylerini çekiştirmemeye dikkat et.

- Kıskandırmaya çalışma, açık ve net ol ama tabii ki gizemini kaybetme.

- Kendini acındırma. Kendinde eksik gördüğün noktaları daha ilk günden söyleyerek kendini acındırma.

- Ödeme yapmayı teklif et ama çok fazla üzerine gitme.

- Evlilikten bahsetme! İlk görüşmede evlilikten bahsederek karşı tarafı germenin bir anlamı yok. Unutma ki beraber olduğun kişi kendini evliliğe hazır hissetmeyebilir.

                                                                 

- İlk buluşmada yanında arkadaşını ya da kuzenini götürme. Buluşmaya tek başına gitmenin faydası var.

- Yanına birini alarak gitmen karşı tarafın gözünde güvensiz bir imaj bırakmana sebep olabilir.

- Telefonunu çok gizleme, çok da gözüne sokma, sürekli yazışma. O günü ona ayırmalısın. Çok önemli ve gerekli olmadığı sürece telefonunu eline alma.

- Neler konuşacağını bilmiyorsan şunlardan bahsedebilirsin; sevdiğin müzisyenlerden, filmlerden ve spordan :)

- Kendin ol, kendini farklı biri gibi gösterme (her konuda)

- Tırnaklarına, dişlerine, saçına ve ayakkabı temizliğine dikkat et! Bir gün önceden yaptıracağın manikür senin için faydalı olacak, temiz ve bakımlı eller çok önemli. Hem konuşurken hem yemek yerken ellerimizi sıklıkla kullandığımızdan çok fazla dikkat çekecektir.

- Çok fazla parfüm sıkma! Parfümle yıkanmak yerine önemli noktalarına parfüm sıkarak daha doğru bir tercih yapmış olacaksın. Mesela boynuna bileklerine ve birer fıs kıyafetine :)

- Çok dekolte giyme! İlk izlenim hepimiz için çok önemli, dekolteyi fazla kaçırman basit bir görüntüye yol açabilir.

                                                            

- Burcunu öğren ama burçlarla ilgili çok konuşma!

- Argo konuşma! Bir kadının en etkileyici özelliklerinden biri hiç şüphesiz kibar olmasıdır. Argo kelimeler kullanmaktan kaçınarak onu etkileyebilirsin.

- Ve son olarak! Kendine güven çünkü sen her halinde harikasın! <3


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr