Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Aile / Sevgililer Günü Kurabiyesi >>
0

Sende sevgililer gününde erkek arkadaşına veya eşine kendi ellerinle bir şeyler yapmayı planlıyorsan bu yazı tam sana göre. Evde bulunan malzemeler ile rahatlıkla hazırlayabileceğin bu kurabiye hem pratik hem de çok lezzetli. Şeker hamuru ile süsleyerek de sevgilini şımartabileceğin gibi, eritilmiş çikolataya batırdıktan sonra renkli şekerlemelerle süsleyebilirsin. Kırmızı, pembe veya sevgilinin sevdiği renklerde hazırlayabilir ve güzel bir kutuya koyup küçük bir sürpriz hazırlayabilirsin. Bu tarifte istersen sende kendi damak zevkine göre bir kaç küçük değişiklik yapabilirsin.

        

Dilersen fotoğraftaki gibi küçük bir kutuya sevgilin için hazırladığın kurabiyelerini koyup, romantik bir not ekleyerek sevgiline hediye edebilirsin :)

Gelelim tarife;

İhtiyacınız Olanlar;

- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı

- 1 su bardağı pudra şekeri

- 1 adet tam yumurta ve 1 adet yumurtanın sarısı

- 1 paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya özütü

- 4 su bardağı un

- Tarçın veya limon aroması (Damak tadınıza göre)

* Süslemek isteyenler için 250-300 gram şeker hamuru veya kuvertür çikolata ve renkli şekerlemeler.

Yapılışı;

Oda sıcaklığında olan tereyağınızı bir mikser yardımı ile çırpın daha sonra pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurtaları ekleyin çırparken vanilya ve dilediğiniz aromayı bu aşamada ilave edin. Tüm malzemelerin karıştığına emin olduğunuzda azar azar unu eklemeye başlayın. Hamurunuz hazır olduğunda bir streç filme sarıp buzdolabında yarım saat kadar hamurunuzu dinlendirin. Dinlenen hamurunuzu merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın ve kalp kurabiye kalıbı veya elinizde bulunan farklı şekildeki kalıplarla kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiniz de önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Kurabiyenizin üzeri pembeleştiğinde alabilirsiniz. Kurabiyeleriniz fırından çıktığında hala yumuşak bir kıvamda olacaktır bu sebeple iyice soğumasını beklemenizi öneriyoruz. Daha sonra soğumuş kurabiyelerinizi, şeker hamuru veya çikolata yardımı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr