Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Kitapsız Asla >>
2

Boş zamanlarımızda, ofiste, metroda, uyumadan önce, yolculukta bizi hiçbir zaman bırakmayan kitaplar hayatımızın vazgeçilmezi.  Fakat bazen konusu seni yorabilir, çekmeyebilir veya sıkabilir. Belki de kimi zaman sırf başladın diye kendini kitabı bitirmeye zorluyor olabilirsin. Genellikle bir kitap evine girip rastgele seçtiğin bir kitapta tam da bunu yaşıyorsundur. O yüzden biz de küçük bir araştırma yaptık ve son günlerde popüler olan, okurken keyif verecek aynı zaman da dinlendirecek kitapları senin için derledik. Göz atmaya ne dersin?

 

 

 

 

Şeker Portakalı

Bir edebiyat klasiği ve kült bir eser olan Şeker Portakalı’nı henüz okumadıysan hemen bir kitap evine git ve satın al. Jose Mauro de Vasconcelos'un başyapıtı Şeker Portakalı, günün birinde acıyı keşfeden küçük bir çocuğun öyküsü. Kitap çok yoksul bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen, dokuz yaşında yüzme öğrenirken bir gün yüzme şampiyonu olmanın hayalini kuran Vasconcelos'un çocukluğundan derin izler taşıyor. Şeker Portakalı, yaşamın beklenmedik değişimleri karşısında büyük sarsıntılar yaşayan küçük Zeze'nin başından geçenleri anlatıyor. Zeze'nin yaşamına muhteşem bir misafirlik yapmaya hazır ol. Uzun süre etkisinden kurtulamayacaksın.

Ikigai

Hangimiz her günümüzü mutlu yaşamak istemez ki? Bazen çok daralıyor, herşey üzerine geliyormuş gibi hissediyor ve mutsuzluğa kapılıyor olabilirsin. Bu kitap tüm dertlerini alacak. Japonlar herkesin bir ikigaisi olduğuna inanır, her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır. İlham verici ve rahatlatıcı bu kitap sana kendi ikigaini keşfetmen için gerekli tüm bilgileri veriyor. Aceleci davranmamanı, hayattaki amacını keşfetmeni, ilişkilerini canlandırmanı ve kendini tutkularına adamanı sağlıyor.

 

 

 

Beyaz Bedenler

Daha önce kurgu dışı kitaplar kaleme alan Jane Robins’in ilk romanı Beyaz Bedenler; kız kardeşler arasındaki koparılamaz bağı ve aşkın karanlık yüzünü keşfe çıkan, saplantı, aşk ve şiddete dair düşüncelerinizi sorgulatacak gizemli ve sürükleyici bir psikolojik gerilim. Tilda ile Callie ikiz olsalar da birbirlerine hiç benzememektedir. Tilda çok güzel ve dışadönük bir kadınken, Callie son derece sıradan görünüşlü, kendine güvensizdir. Çocukluklarından beri Tilda’ya hayran olan Callie, sürekli onu koruyup kollamakta ve bu nedenle onun hayatına müdahale etmektedir. Tilda’nın hayatına Felix adında zengin ve karizmatik bir erkeğin girmesinden sonra Callie için kötü günler başlar. Kız kardeşinin vücudunda ufak tefek darp izleri vardır ve hayatının kontrolünü tamamen Felix ele geçirmiştir. Tilda’nın hayatından endişe etmeye başlayan Callie, erkek şiddetine maruz kalanların deneyimlerini paylaştığı bir siteye üye olur. Sitede tanıştığı kadınlardan biri bir erkek tarafından öldürülünce Callie’nin korkuları iyice artar. Tilda’nın hayatına daha fazla karışmaya başlar, ancak Tilda onun yardımını reddetmekte, Felix’in de etkisiyle kız kardeşini hayatından çıkarmak istemektedir. Ama Callie’nin geri çekilmeye kesinlikle niyeti yoktur. Ne pahasına olursa olsun!

Patime Anlat

Yazdığı gençlik kitaplarıyla okurlarının kalbini kazanan Melinda Metz’in ilk yetişkin romanı Patime Anlat, seni sürükleyici bir maceraya davet ediyor. Jamie otuz dört yaşında ve bekâr. Hayatında en son istediği şey bir erkek… Annesinden kalan miras sayesinde masallardan çıkma bir siteye taşınıp tüm geçmişini geride bırakmış ve kedisi MacGyver ile başladığı yeni yaşamında ne yapmak istediğine karar vermeye çalışıyor. Ama kedisi MacGyver’ın onun için bambaşka planları var. MacGyver, biricik insanının mutlu olmasını, yalnızlık kokusundan kurtulmasını istiyor. MacGyver tabii ki istediği sonuca ulaşmadan asla vazgeçmeyecek! Kedi sevenlerdensen bu kitabı çok seveceksin☺

Beklenmeyen Şahit ve Diğer Öyküler

Bugüne kadar bir Agatha Christie kitabı okumadıysan çok şey kaybediyorsun demek. Okurken meraklandıran hikâyeleri ve akışkan diliyle elinden düşüremeyeceğin garanti. Beklenmeyen Şahit ve Diğer Öyküler bu yıl yayınlanan yeni kitaplarından. Beklenmeyen Şahit, içinde Hercule Poirot’nun yeni bir macerasının da bulunduğu daha önce yayımlanmamış öyküler yer alıyor. 1920’lerin Londrası’nda geçen hikâyede şehirdeki büyük bir evin tüylü halıları şok edici bir cinayetle lekelenir. Kurban, Emily French adında çok zengin, yaşlı bir kadındır. Tüm kanıtlar bu acımasız cinayeti kurbanın yüklü mirasını bıraktığı yakışıklı genç Leonard Vole’un işlediğini göstermektedir. Yaşlı kadının sadık yardımcısı Janet Mackenzie de mahkemede bu yönde ifade vermiştir. Leonard, gizemli eşi Romaine’nin tanıklığıyla temize çıkacağından emindir. Ne var ki zanlının eşinin mahkemedeki ifadesiyle davada akılalmaz bir dönüşüm yaşanır. Daha önce yayımlanmamış öykülerin de yer aldığı Beklenmeyen Şahit’te Agatha Christie’nin ilk defa karşılaşacağın gizemli karakterleri seni yine şaşırtacak! 

 
 
 
 
 
 
Etiketler : kitap , popüler kitaplar ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr