Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Madame Tussauds İstanbul Açıldı >>
0

Dünya’da birçok merkezde şubesi bulunan “ Madame Tussauds” balmumu heykel müzesi 21. Merkezini İstanbul’da açtı. 28 Aralık’ta kapılarını açan Madame Tussauds ‘ a ilgi büyüktü.

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Grand Pera’daki müzenin açılış törenine birçok ünlü isim ve basın da yer aldı. Grand Pera binasının ilk iki katında hizmet verecek olan müzede 55 eser bulunuyor. Her sene aralarına yenilerinin ekleneceğini belirten Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner müzenin kapasitesinin her geçen gün artacağını söyledi.

Müzede Dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra Türkiye’den de ünlü isimlerin heykelleri bulunuyor. Türk isimler arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Fatih Sultan Mehmet, Hidayet Türkoğlu, Yaşar Kemal, Beren Saat ve Kerem Bursin gibi ünlüler yer alıyor. Dünya’dan ise Brad Pitt, Angelina Jolie, Messi ve Muhammed Ali gibi isimler yer alıyor.

                                      

Madame Tussauds balmumu heykel müzesinin en dikkat çekici ve en değerli isimlerinden biri de şüphesiz Atatürk heykeli. Atatürk Heykelinin yapım aşamasının bir hayli uzun sürdüğünü belirten Genel Müdür Hilmi Suner, yalnızca saç ekleme işleminin altı hafta sürdüğünü belirtti. "30 sanatçının çalışması ile sonuçlandırılan heykelde, bakışlar ve ifadenin doğru yansıtılabilmesi konusu üzerinde çalışıldı. Heykellerin her ışık ve gölge alanında aynı ifade ve görünümde görünmesine dikkat edildi." dedi.

                              

Beren Saatin heykelinin yapılması için en az 180 adet fotoğraf çekildi. En etkileyici ve en gerçekçi heykeller arasında bulunan Beren Saat heykeli için 4 saat süren fotoğraf ve kalıp alma işleminden sorma yapılmaya başlandı. Haidayet Türkoğlu ve Yaşar Kemal heykellerinin gerçeğe birebir yakın olması ise görmeye gelenleri şaşırtıyor.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr