Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Aile / Pratik Çikolatalı Pasta >>
2

Yumuşacık dokusu ve muhteşem tadı ile hayran kalacağın bir tarif ile buradayız. Çikolatayı kim sevmez ki? Çikolatayı her şekilde çok seviyoruz. İster tek başına ister pastada ister kekte. Haftasonu ne yesek ne pişirsek diye düşünüyorsan bu tarifimiz tam sana göre.

Muhteşem kekine ve kremasına hayran kalacağın bu pasta tarifini kendi damak zevkine göre çeşitlendirebilirsin. İster portakal kabuğu, ister ceviz istersen mevsim meyveleri karar senin. Yok ben yalnızca çikolatalı pasta istiyorum dersen o da tamam. İçi dışı çikolata olan bu pasta tarifine hayır diyemeyeceksin.

                                                      

En pratik tatlı tarifleri arasında gelen çikolatalı pasta hepimizin çok sevdiği ve evde birkaç kez de olsa denediği tariflerden biri. Bizde evde kolayca bulacağın malzemelerle yapabileceğin çikolatalı pasta tarifini seninle paylaşmak istedik. Şimdiden afiyet olsun. Gelelim tarife;

İhtiyacın Olanlar;

1 su bardağı un

1 su bardağı esmer şeker

2 çorba kaşığı (tepeleme) kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 yumurta

½ su bardağı süt

¼ su bardağı sıvı yağ

½ su bardağı kaynar su

Krema için;

200 ml süt kreması (1 paket)

250 gram sütlü kuvertür çikolata (önceden ince ince doğranmış)

Yapılışı;

23 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbının her yerini tereyağı ile yağlayın. Ardından kalıbın kenarlarına hafifçe un gezdirin. Fırınınızı 160 derecede ısıtmaya başlayın. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. (Yumurta krem rengi olana kadar)  Daha sonra süt ve yağı ekleyin. Farklı bir kapta tüm toz malzemeleri eleyin. Daha sonra sıvı malzemeler ile kuru malzemeleri iyice karışana kadar çırpın. En son kaynar suyu ekleyin ve bir kez daha karıştırıp, kek kalıbına alın. 40 dakika sonra kek pişmiş olacaktır. Keki fırından almadan kürdan ile kontrol edebilirsin. Kek soğuduktan sonra ikiye ayırabilir veya yalnızca tek kat olacak şekilde kremayı üzerine alıp süsleyebilirsin.

Kreması için ise;

200 ml süt kremasını bir cezve yardımı ile ısıtın. Burada önemli olan nokta kremanın kaynamamasıdır. Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alıp daha önceden doğramış olduğunuz çikolatayı ekleyin ve iyice karıştırın. Çikolata sıcak kremanın içinde iyice eriyecektir. Kekiniz tamamen soğuduğunda artık üzerine veya arzuya göre arasına kremayı alabilirsin. İçine dilediğin gibi mevsim meyveleri, fındık, ceviz, badem veya portakal ve limon kabuğu ilave edebilirsin.

Afiyet Olsun heart


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr