Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Plaj Çantanın Olmazsa Olmazları >>
0

Yazın sıcağında şehirde kavrulduğun her gün sen de herkes gibi serin sulara atladığın tatili hayal ediyorsundur. Bugüne kadar tatil bavulundan, yaz stiline birçok öneri paylaştık. Tatil için tüm hazırlıkların tamam ise bir de plaj çantası konusuna değinmek istiyoruz. Plaja giderken çantana neler koyduğunu hiç düşündün mü? Sadece güneş kremi ve havlu alıyorsan bunu da bir gözden geçirmen gerekebilir. Zira plajda da gerek genel ihtiyaçların gerekse stilini koruman adına çantanda bulundurman gereken birçok şey var. Plaj çantan için bu yazıdan sonra bir ihtiyaç listesi yapmanı öneriyoruz. Zira son dakika unuttuğun eşyaları tatil yerinde bulmakta bir hayli zorlanabilirsin.

 

 

 

Cıvıl Cıvıl Havlular

Öncelikle plaj çantasının en temel elemanlarından, havlulardan başlayalım. Çantanda iki tane havlu bulundurmanı tavsiye ediyoruz. Birini şezlonguna sermek için diğerini ise denizden veya havuzdan çıktıktan sonra kurulanman için. Zira tek havlu sürekli ıslak kalacağı için hem şezlongta uzanırken hoş bir his yaratmayacak hem de kurulanmanı sağlamayacak. Ayrıcan yazın canlı ve cıvıl cıvıl desenli havlulardan mayona uygun renkli olanını seçersen plaj stilini her detayıyla tamamlayabilirsin. 

Plaj Kıyafetin

Diyelim ki bir otel tatilindesin, ya da herhangi bir plajda deniz keyfini çıkarıyorsun. Yiyecek veya içecek bir şeyler almak için havluna sarılmak yerine şık bir pareo veya plaj elbisesi daha havalı ve cool görünmeni sağlayacak. İnce file tulumlar, desenli pareolar, şort ve etekler ile mayonu veya bikinini tamamlayabilirsin.         

Korunmadan Asla

İster 20, ister 30, istersen de 50… Kaç faktör olursa olsun güneşlenirken mutlaka bir güneş koruyucu sürmelisin. Güneşin zararlı ışınları cildini daha erken yaşlandırmasını, cildinde lekelerin ve can sıkıcı yanıkların oluşmasını istemiyorsan korunman şart. Cilt tipine uygun bir güneş koruyucunu güneşe çıkmadan mutlaka yarım saat önce sürmelisin. Bu sayede cildi kremi emecek ve koruma mekanizması devreye girecek. Ayrıca plaj sonrası mutlaka bir güneş sonrası kremi de sürmeni tavsiye ediyoruz. 

 

 

 

 

 

 

 

Yegâne Aksesuarlar

Tabii ki güneş gözlüğü ve şapkalardan bahsediyoruz. Çünkü herşeyden önce cildin kadar gözlerini de güneşten koruman gerektiğini unutmamalısın. Güneş gözlüğü ile aynı zamanda göz çevrenin de erken kırışmasını engeleyebilirsin. Başına güneş geçmesi bir yana bu yaz birbirinden farklı ve havalı hasır şapka modelleri ile plajda stil sahibi görünmen ve en güzel Instagram fotoğraflarını çektirmen mümkün.

 

 

                               Çanta İçinde Çanta

Plaj çantanın içinde herhangi bir küçük bölme yok ise cep telefonu, para ve anahtar gibi eşyalarını koyman için mutşlaka küçük bir portföy edin. Ne paran ve anahtarının kaybolmasını ne de telefonunun ıslanmasını istemezsin öyle değil mi? Bir de güneş koruyucunu ve yağlarını da ayrı bir küçük çanta ileplaj çantanda tutmanda yarar var. Zira çantada dökülür ve diğer eşyalarına bulaşırsa bu hiç hoş olmaz.

Kitap, Dergi, Biraz Da Müzik

Denize girmediğin zamanlarda plajda sıkılmadan keyifli vakit geçirmek için yanında mutlaka okuyacak bir şeylerin olsun. Belki her ay düzenli takip ettiğin bir derginin son sayısı veya aylardır okuman için kütüphanende seni bekleyen bir kitap. Okumak için tatilden daha iyi bir zaman yok emin olabilirsin. Tabii müziksiz bir tatil düşünmek olmaz. Telefonundan en sevdiğin müziklerin yer aldığı bir playlist oluşturmayı unutma. Belki küçük bir hoparlör de arkadaşınla gittiğin tatilde çok işine yarayabilir. 

Yedek Ol

Plaj çantana fazladan bir ya da iki mayo veya bikini koymayı unutma. Özellikle çabuk üşüten ve hastalanan bir yapıya sahipsen denizden çıkar çıkmaz soyunma kabininde mayonu değiştirebilirsin. Islak mayonu güneşe koyup kurutabilirsin. Birçok kişi bunu gözardı etse de emin ol bu sağlığın açısından çok önemli. 

 

 

Güzellik Ürünleri

Sudan çıktıktan sonra saçlarına çeki düzen vererek plaj stilini koruyabilirsin. Bu sebeple çantandan bir tarak, saçını taramayı kolaylaştıracak bir sprey ve belki birkaç toka bulundurabilirsin. Denizin tuzundan ya daha havuzun klorundan şekli bozulmuş saçlarınla gün boyu havalı görünmen pek de mümkün değil. Bununla birlikte yanına tatlı bir koku alabilirsin. Plajda denize girip çıktığında üzerindeki koku çıkacaktır. Dolayısıyla sudan çıktığında tazeleyeceğin kokunla dikkatleri üzerine çekebilirsin. Ve son olarak tabii ki bir dudak nemlendiricisi de bu anlamda güzelliğini tamamlayan parçalardan olacak.

 

 

 

 

 

 
Etiketler : plaj çantası , plaj ,

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr