Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Sabah Mutlu Uyanmanın 5 Yolu >>
0

Birçoğumuz iş, okul veya farklı sorumluluklar sebebiyle güne erken saatlerde başlıyoruz. Sabah bastıran tatlı uykudan uyanıp işe veya okula gitmek tabi ki de can sıkıcı. Ne kadar erken kalkarsak kalkalım uykudan uyandığımız andan itibaren güne mutlu ve zinde başlamak bizim elimizde.  “Sabahları nasıl mutlu uyanabiliriz?” sorusunu 5 maddede sizler için ele aldık.

1- Sabahları seni güzel uykundan uyandıran alarm sesinin tabi ki güne mutlu uyanmanla bir ilgisi var. Alarm sesinin çok gürültülü ve sinir bozucu bir zil sesi olmasındansa, tercihini son zamanlarda çok sevdiğin sakin bir müzikten yana kullanabilirsin.

2- Perdeni aç ve gün ışığı ile güne başla. Yataktan kalkmayı başardın şimdi ihtiyacın olan gün ışığından faydalanıp oksijeni içine çekmek. Uyanır uyanmaz odanı havalandırıp temiz hava almak, üzerindeki uyku mahmurluğunu atmana yardımcı olacak.

3- Kıyafetlerinizi ve yanınıza alacağınız eşyalarınızı akşam yatmadan önce toparlayın. Sabah ne giyeceğinizi saatlerce düşünmek işe, okula veya gideceğiniz yere geç kalmanıza sebep olabilir. Paniksiz bir sabah güne daha stressiz başlamanı sağlayacaktır.

4- Büyük bir bardak su iç. Vücudumuz uykudayken de su kaybetmeye devam eder. Sabah kalkar kalmaz içeceğin bir bardak su ile metabolizmanı hızlandırabilirsin. Su deyip geçmeyin sabah aç karnına içtiğin suyun vücuduna faydaları çok büyük!

5- Son olarak evden çıkmadan güzel bir kahvaltı yap. Kahvaltıyı iyi yapmak gün içinde karşılaşacağın tatlı krizlerini ve daha fazla yeme isteğinin önüne geçecektir. Az yağlı bir omlet, biraz peynir, domates ve salatalık güzel bir seçim olacaktır. Taze sıkılmış meyve suyunu unutmamak gerek.


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr