Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Sağlık Peşinde >>
0

Yoksa sen hala dışarda yemek tercihini fast food ve sağlıksız yemeklerden yana mı kullanıyorsun? Cevabın "evet" ise bu yazıyı okuduktan sonra seni yeme alışkanlıklarını tekrar gözden geçirmeye davet ediyoruz. Çünkü artık fast food ve sağlıksız yemekleri geride bırakmanın vakti geldi. Hem sağlığın açısından hem de artık yeme içme endüstrisinin yeni trendi sağlıklı beslenmek. Arkadaşlarınla buluşmak, alışverişe yemek molası vermek veya keyifli bir akşam yemeği yemek için sağlıklı alternatifler bulmakta zorlanıyorsan okumaya devam et. Senin için lezzetli menüsüyle ve ambiyansıyla şehrin en popüler sağlıklı mekânları araştırdık.

 

 

 

 

Doğaya Dönüş

Doğaya Dönüş'ün zeytinyağlı, salata ve sıcak yemeklerden oluşan zengin bir açık büfe menüsü var. Zeytinyağlı dolmadan tas kebabına, tavuk ve et yemeklerinden zeytinyağlılara dönüşümlü olarak servis ediliyor. Ev yapımı limonataları da mutlaka dene. Gerçekten çok lezzetliler.

Adres: Teşvikiye Mahallesi, Ahmet Fetgari Sokak, No 18/A

Telefon: 0212 260 17 61

 

 

 

 

 

Plus Kitchen

Doğaya Dönüş'ün hemen karşısında yer alan Plus Kitchen'a henüz uğramadıysan çok şey kaybediyorsun. Burada öğlen ve akşamları özel olarak et, balık ve tavuk menüsü hazırlanıyor. Açık yemek büfesinden ana yemeklerin yanına seçeceğin zeytinyağlı ve garnitürler ile doyurucu ve sağlıklı bir öğün yiyebilirsin. Günün geri kalan saatlerinde ise kavanozlara hazırladıkları çorbadan salataya, wrapten tatlı çeşitlerine birçok alternatif tercih edebilrsin. Üstelik kavanoz yemeklerinden yedikten sonra Plus Kitchen bu kavanozları hediye ediyor.

Adres: Teşvikiye Mahallesi, Ahmet Fetgari Sokak, No 31,

Telefon: 0212 213 41 77

 

 

 

 

 

Bi Nevi Deli

Bi Nevi Deli, bol yeşillikli, tamamen sağlıklı, glütensiz, raw, vejetaryen, vegan ve paleo beslenme tarzlarına uygun yemekler sunuyor. Burada tüm yemekler mevsimsel ürünlerle hazırşlanıyor. Dolayısıyla menüsü de sürekli çeşitlilik gösteriyor. Sağlıklı yağların tercih edildiği yemeklerde genellikle avokado yağı, badem sütü ve kaju yağı gibi doğal malzemeler kullanılıyor. Körili karnabahar çorbası, avokado tartine, Asya detoks salatası, pancar burger ve pesto soslu kabak makarnası gibi birçok lezziz seçenek seni bekliyor.

Adres: Dilhayat Sok. No: 10/1 Etiler, Beşiktaş

Telefon: 0212 358 6032

 

 

 

Kantin

Hem sağlıklı hem de anne yemeklerinin özlemini çekiyorsan Kantin'e uğramanı tavsiye ediyoruz.  Zeytinyağlılardan ızgara yemeklerine, mevsiminde sebzelerle hazırlanan et ve tavuk yemeklerine kadar zengin menüsü günlük ve sağlıklı malzemelerle hazırlanıyor. Ambiyansıyla da kendini evinde gibi hissedeceksin. Kantin’e gitmişken taptaze ekşi maya ekmeklerinden almayı da unutma. Isırgan çorbası ve mercimek köftesinin yanı sıra hindi tandır da Kantin’in imza yemekleri arasında.

Adres: Teşvikiye Mahallesi, Milli Reasürans Pasajı 35

Telefon: 0 212 219 31 14

 
 
 

 

 

Bronwyn

Beklemek için çok vaktin yok ama sağlıksız seçeneklere yönelmek istemiyorsan Bronwyn tam aradığın mekân. Çünkü burada her şey hazır ve sıcak. Nişantaşı'nda yeni açılan Bronwyn'de sabah kahvaltısından sağlıklı atıştırmalıklara, öğle yemeklerinden nefis meyve sularına, vegan tatlılara ve akşam yemeklerine yok yok. Kahvaltı yapmak istersen menemen, porridge, jambonlu poşe yumurta, kök sebzeli yumurta beyazı omlet, Bronwyn’s Puff gibi nefis seçenekleri var. Ispanaklı, beyaz peynirli ve vegan çeşitlerin de yer aldığı tost çeşitleri de bir hâyli lezzetli. Risotto, Kayseri Mantısı, Jambonlu Mac’n Cheese, Fettucine Alfredo ve Glutensiz Penne Primavera'yı da mutlaka denemelisin.

Adres: Teşvikiye, Akkavak Sk. 32a, 34365 Şişli/İstanbul

 

 

 

 

 

Gab Foods

Kuruçeşme taraflarında nerede yemek yiyeceğin konusunda fikrin varsa Gab Foods'u dene.Geçtiğimiz yıl kapılarını açan mekân kısa zamanda fazlasıyla sevildi. Gerek sağlık fışkıran menüsü gerekse samimi ortamına bayılacaksın. Gabfoods'da Paleo tarz bir mutfak hâkim. Mesela normal yağlar yerine Hindistan cevizi yağı tercih ediliyor. Bütün besinler organik malzemelerden hazırlanıyor.

Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Arnavutköy, Kuruçeşme Cd. No: 2 Beşiktaş/İstanbul

 

 

 

 

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr