Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Sağlık&Güzellik / Sık Yapılan Makyaj Hataları >>
0

1-Uyumlu makyaj yapmak. Göz, yanak ve dudaklara aynı renk veya tonlarda makyaj yapmak en büyük hatalardan biri. Mesela pembe far, pembe ruj ve pembe allık kullandığında komik bir görünüme yol açacak.

                                                                

2-Gözaltlarını çok beyaz yapmak. Gözaltlarında beyaza yakın renkte kapatıcı kullanmak, zaten sorunlu olan gözaltı çevreni daha belirgin hale getirecek ve grileşmesine sebep olacaktır. Kapatıcı olarak doğru tercih 1 veya 1,5 ton açık bir kapatıcı kullanmak doğru tercih olacak.

3-Fondöten uygularken yüz çevresinde bırakmak. Fondöten uygulamanın en önemli noktalarından biri de yüzün dış köşelerinde fondöten kalıntıları bırakmamaktır. Bu görüntü boynun ve yüzün arasında büyük bir renk farkına yol açıp kötü bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

4- Sivilce kapatayım derken suratı maskeye çevirmek. Sivilceleri kapatırken yapılan en büyük hatalardan biri aydınlatıcı görevi gören kapatıcıları sivilcenin üzerine uygulayarak daha çok dikkat çekmesine sebep olmaktır. Sivilceyi kapatırken öncelikle fondöteni uygulayıp ardından üzerine ufak hareketlerle kamufle edebilecek bir kapatıcıyı uygulamak.

                                                                     

5-Göz ve dudak makyajını aynı anda abartmakta sık yapılan makyaj hatalarından. Gözlere smokey eye makyajı yapıp dudaklara da kırmızı ruj uygulayan kişilerden bahsediyoruz.

                                                 

6- Dudakları dudak kalemiyle çerçevelerken haddinden fazla büyütmek. Maalesef ki bir Anjelina Jolie değiliz :) Bu sebeple dudaklarımızı büyütmeye çalışırken çok dikkatli olmalı ve işin ucunu kaçırmamalıyız. Rujumuzla aynı tonda bir dudak kalemini dudak çizgimizin azıcık üzerinden uygulayarak doğru bir görünüme sahip olabiliriz.

7-Dudak kalemini ruja göre daha koyu kullanmak. Dudak kalemi seçimi çok önemli aksi takdirde rujumuza göre daha koyu tonlarda kullandığımız dudak kalemi yaşlı görünmemize sebep olabilir.

                                                              

8- En sık yapılan makyaj hatalarından biri de, cildinizden çok açık veya koyu renkte fondöten seçmek. Bunun önüne geçebilmek için fondöten seçimi yaparken çok dikkatli olmalısınız. Elde veya bilekte fondöten denemek her zaman doğru rengi göstermeyebilir bu yüzden yüzünüze en yakın yer olan boyun veya çene kemiğinizde fondöteni deneyerek doğru bir seçim yapabilirsiniz. Eğer fondöten cildinizde kayboluyorsa doğru renk demektir.

                                                

9-Eyelinerı alttan ve üstten birleştirmek. Alt kirpik diplerine hafif dokundurmak yerine gözaltına eyeliner uygulamak ve üstteki ile birleştirmeye çalışmak. Eyeliner’ı gözün üzerine ince bir şekilde çekmek hem gözlerinin şeklini ortaya çıkaracak hem de daha ifadeli bakışlara sahip olmanı sağlayacak. Alt kirpik diplerine hafif dokundurmak yerine gözaltına eyeliner uygulamak ve üstteki ile birleştirmeye çalışmak.

                                                               

10- Kirpiklere rimel sürerken örümcek ağına çevirmek. Kat kat maskara uygulamak kirpilerimizi birbirine yapıştırmaya ve topaklanmasını sağlamaktan başka bir işe yaramaz. Ve sonuç örümcek ağı kirpikler. 


Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr