Share on Tumblr
| Yorumları Göster (0)

Yaşam / Büyüleyici Yılbaşı Pazarları >>
0

Gerek sokak süslemeleri gerekse özel yılbaşı koleksiyonlarıyla şehir iyiden iyiye yeni yıl ruhunu yaşamaya başladı. Avrupa’da ise aralık ayının gelmesi büyülü atmosferiyle yılbaşı pazarlarının başlaması demek. Her yıl yılbaşı pazarları, sıcak şaraplar, tarçınlı zencefilli kurabiyeler, küçük hediyeler, göz kamaştıran süslemeleri ve tarçın kokularıyla büyüleyici bir atmosfer yaşanıyor. İlerleyen günlerde Avrupa’ya bir seyahat planın varsa programını öne almanı öneriyoruz. Gezeceğin şehri bir de bu zamanda görmelisin. Geleneksel el işleri, leziz yiyecekler derken söz konusu yılbaşı pazarları aynı zamanda şehrin yerel kültürünü de daha yakından tanımanı sağlıyor. Sevdiklerin için satın alabileceğin orijinal yılbaşı hediyeleri de cabası. “Nerede bu pazarlar?” diye meraklanmaya başladıysan okumaya devam et. Başta Avrupa’yı ve dünyanın diğer büyük şehirlerini ele geçiren yeni yıl ruhunu yaşayabileceğin yerleri senin için derledik.

 

 

 

Fransa, Strasbourg

Romantik ve sakin bir yılbaşı geçirmek istiyorsan kesinlikle Strasbourg’a gitmelisin. Eski binaları ve kendine has dokusuyla romantik bir şehir olan Strasbourg, yılın bu zamanında ışıklandırmalar, devasa çam ağacı ve süslemeler ile bambaşka bir havaya bürünüyor. Avrupa’nın en eski yılbaşı pazarı olan Strasbourg’da konserler, yardımlaşmalar ve sergiler gibi birçok etkinlik seni bekliyor. Hediyelik eşyaların, yeni yıl süslerinin ve çeşitli eşyaların satıldığı karla kaplı küçücük ahşap evleri arasında kendini âdeta sihirli bir dünyadaymış gibi hissedeceksin.

Almanya, Dresden

Dresden pazarı Almanya’nın en eski yılbaşı pazarı. Dresden’deki 11 pazar ve 250 adet tezgâhta birbirinden ilgi çekici yerel ürünler arasında seçim yapmak seni oldukça zorlayacak. Noel müzikleri eşliğinde unutamayacağın bir deneyim olacak. Buradaki pazarlar arasında hangisine gideceğinden emin değilsen bizim önerimiz Striezelmarkt yönünde. İster geleneksel ister Ortaçağ dokusundan istersen de modern… Zengin ürün yelpazesiyle başın dönecek. Ayrıca buraya gelmişken Stollen adı verilen meyveli çörekten yapılan dev piramitten tatmadan da dönme.

 

Almanya, Berlin

Almanya seyahatlerinde ilk adres olan Berlin’de yılbaşı pazarları listesi oldukça kabarık. Her biri kendine has olan pazarlar arasında Alexanderplatz ve Gendarmenmarkt’a mutlaka gitmelisin. Gendarmenmarkt’ta Fransız spesiyallerinden Avusturya mutfağına birçok lezzet seni bekliyor. Daha geleneksel ve İskandinav kültüründen bir şeyler denemek istersen Kulturbrauerei’deki Lucia yılbaşı pazarını dene. Burada içecek ve yiyeceklerini alıp sahnede yapılan gösterileri izleyebilirsin. Birbirinden farklı el yapımı eserlere de bayılacaksın.

 

 

Avusturya, Viyana

Sıcak şarapları, süslemeleri ve hediyelik eşyalarıyla görkemli bir yılbaşı geçirebileceğin Weihnachtsmarkt buranın en ünlüsü. Sar sokağı ve romantik ambiyansıyla Spittelberg’deki Noel pazarına da mutlaka uğra. Geleneksel hediyeler için Belediye Sarayı’nın önünde kurulan Rarthausplatz’a bakabilirsin. Ahşap oyuncaklar, hediyelik eşyalar, zencefilli çörekler ve Noel süslerine bayılacaksın. Pazardaki atlıkarınca önünde ve harika ışıklandırması altında fotoğraf ekinerek anı ölümsüzleştirmeyi de unutma.

Belçika, Brüksel

Burada yer alan  Plaisirs d’Hiver adlı yılbaşı pazarı sadece bir pazar değil. Aynı zamanda doyasıya eğlenebileceğin bir lunaparkı da içeriyor. Belçika’nın enfes çikolatalarının kokusu arasında bir yandan tezgâhları gezerken diğer yandan eğlenceye doyacaksın. Belçika waffle’ı yemeyi, atlıkarıncaya binmeyi ve dönme dolaba binip şehri en tepeden izlemeyi unutma.

 

 

 

Danimarka, Kopenhag

Buradaki en ünlü yılbaşı pazarlarından biri şehrin meşhur lunaparkı Tivoli Bahçeleri’nde kuruluyor. Binlerce ışıkla süslenen eğlence parkı masalsı bir yere dönüşüyor desek yeridir. Sıcak şarap ve tarçınlı tatlılar eşliğinde gezerken kendini bambaşka bir dünyada hissedebilirsin. Buz pateni yapmaktan keyif alıyorsan buz pateni alanında çok eğleneceksin.

 

 

 

 

Çek Cumhuriyeti, Prag

Prag’ın ortaçağ dokusu yeni yıla çok yakışıyor. Dev bir yılbaşı ağacı etrafında kurulan pazarda el işi ahşap oyuncaklardan mumlara, dantellerden takılara birçok şey bulabilirsin. Buraya gelmişken mutlaka medovina ismiyle bilinen bal şarabını denemelisin. Yılın her hangi bir zamanında bile yeteri kadar büyüleyici olan Prag’da koro ve çan sesleri ile kestane kokuları arasında yeni yıl havasını soluyacaksın.

İngiltere, Londra

Işıl Işıl cadde ve sokaklarıyla tüm şehir yılın bu zamanında yeni yıl ruhuyla kaplanıyor. Hyde Park’ta kocaman bir alana kurulan Winter Wonderland adlı pazarı gezmeye doyamayacaksın. 200’den fazla stand bulunan pazarda bir şey almaman mümkün değil. Gitmeden buz pateni alıştırmaları apmaya başlamanı öneriyoruz. Zira Londra’nın bu görkemi altında kurulan kocaman buz pistini kaçırmak istemezsin. Yeni yıl ruhunu Lunapark eğlencesiyle birleştiren Winter Wonderland’den ayrılmak istemeyeceksin.

 
 
 
 
 
 
 

 

Yorumlar (0) | Yorum Yap
Share on Tumblr